Kokosinis - migdolinis biskvitas

2025-03-25 Autorius Aistė - desertu_dienorastis

Kokosinis - migdolinis biskvitas
Šiandien noriu pasidalinti su Jumis nuostabiu receptu, kuris privers Jūsų skonio receptorius šokti iš džiaugsmo – tai tobulas kokosinis-migdolinis biskvitas! Šis delikatesas yra tikras atradimas tiems, kurie vertina subtilų, bet ryškų kokoso ir migdolų aromatų duetą. 

Šis biskvitas išsiskiria savo nepaprastai puria tekstūra ir harmoningu skonių deriniu. Jame puikiai jaučiasi kokosų ir migdolų skonis, kuris suteikia nepakartojamą tropinį prieskonį kiekvienam kąsniui. Būtent dėl šios priežasties jis tapo mano virtuvės favoritu ir, esu tikra, taps ir Jūsų! 

Šis receptas atkeliavo pas mane po ilgų eksperimentų ir bandymų, ir galiu užtikrinti, kad rezultatas Jūsų nenuvils. Tai ne tik skanus, bet ir universalus biskvitas, kuris gali tapti puikiu pagrindu įvairiems desertams. Jūs galite jį naudoti kaip pagrindą Raffaello tortui arba derinti su daugybe kitų skonių – karamele, šokoladu, citrina, mangu, pasiflorais ir net egzotiškais vaisiais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Norint eksperimentuoti su šiuo receptu, galima pasiūlyti keletą ingredientų alternatyvų: 
Reklama
Ad Placeholder

  • Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kokosų cukrų arba net medų (naudojant medų, reikėtų šiek tiek sumažinti skysčių kiekį).
  • Migdolų miltus galima pakeisti lazdyno riešutų, anakardžių ar makadamijos riešutų miltais.
  • Kokoso drožles galima pakeisti smulkintais kokoso gabalėliais arba kokosų miltais (tačiau naudojant miltus, gali reikėti papildomai įdėti šiek tiek aliejaus).
  • Vietoje augalinio aliejaus galima naudoti kokosų aliejų, kuris dar labiau sustiprintų kokoso skonį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad Jūsų biskvitas taptų tobulas, siūlau atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Būtinai atsargiai ir kruopščiai maišykite išplaktus baltymus su likusiais ingredientais, kad nesugadintumėte purios struktūros.
  • Prieš kepant, pašildykite orkaitę mažiausiai 15 minučių, kad pasiekti vienodą temperatūrą.
  • Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu ir pabarstykit miltais, kad biskvitas neprikibtų.
  • Kepimo metu neatidarinėkite orkaitės durelių pirmas 30 minučių, nes biskvitas gali sukritęsti.
  • Norėdami patikrinti ar biskvitas iškepęs, įbeskite į jį medinį pagaliuką – jei jis ištraukiamas švarus, biskvitas paruoštas.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 3 dideli (L)
    • Cukrus: 120g 
    • Kvietiniai miltai: 110g 
    • Migdolų miltai: 70g 
    • Kokoso drožlės: 30g 
    • Augalinis aliejus: 30g 
    • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Druska: žiupsnelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinsi orkaitę iki 170°C temperatūros ir paruoši 16 cm skersmens kepimo formą, išklodamas ją kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet reikės apkepinti kokoso drožles ir migdolų miltus 180°C temperatūroje 2-3 minutes, nuolat maišant, kad nepridegtų. Apkepinus leiskite jiems visiškai atvėsti.
  3. 3. Kol ingredientai vėsta, pasiruošk sausų produktų mišinį. Į vidutinio dydžio dubenį išsijok miltus kartu su kepimo milteliais, tada įdėk apkepintus bei atvėsusius migdolų miltus ir kokoso drožles. Viską kruopščiai išmaišyk ir atidėk į šoną.
  4. 4. Dabar reikia atsargiai atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių, naudojant du atskirus dubenis.
  5. 5. Į dubenį su baltymais įberk žiupsnelį druskos ir pradėk juos plakti. Kai baltymai taps putoti, pamažu berkite pusę numatyto cukraus kiekio (60g) ir plak toliau, kol susiformuos standžios, blizgančios putos.
  6. 6. Kitame dubenyje esančius kiaušinių trynius plaki su likusiu cukrumi (60g), kol masė taps balta ir puri. Tada lėtai supilk aliejų, toliau plakdamas, kad viskas gerai susijungtų.
  7. 7. Po to į trynių masę suberi pusę sausų ingredientų ir švelniai išmaišai.
  8. 8. Tuomet į trynių-miltų mišinį įdedi trečdalį išplaktų baltymų ir švelniai, bet kruopščiai išmaišai.
  9. 9. Toliau įmaišysi likusius sausus ingredientus ir, galiausiai, likusius išplaktus baltymus, kol gausi vientisą tešlą.
  10. 10. Gautą biskvito tešlą atsargiai supilsi į paruoštą kepimo formą ir išlyginsi paviršių.
  11. 11. Kepi paruoštą biskvitą įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įbedus į biskvito vidurį, ištraukiamas švarus.
  12. 12. Iškepusį biskvitą išimk iš orkaitės ir leisk jam atvėsti formoje apie 10 minučių, tada išimk iš formos ir leisk visiškai atvėsti ant grotelių.
Kokosinis - migdolinis biskvitas
Kokosinis - migdolinis biskvitas
Kokosinis - migdolinis biskvitas
Kokosinis - migdolinis biskvitas
Recepto autorius: desertu_dienorastis

Atsakinėjama į Komentarą

Kijevo tortas
(10)
Šokoladinis Daim tortas
(2)
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
(4)
Skanus vaisinis tortas su grietinėle
(1)