Lengvai pagaminamas karamelinis krekerių tortas su Rududu

2025-04-13 Autorius Jurgittos receptai

Lengvai pagaminamas karamelinis krekerių tortas su Rududu
Itin paprastai pagaminamas, bet nerealiai gardus krekerių tortukas su Rududu. Ruošiant kokios nors šventės stalą, tai tikriausiai greičiausiai iš visų padaromas šventinis desertas. Galima improvizuoti dedant įvairius priedus, pvz. tuos pačius krekerius - žuvytes, papuošti šokoladu, kokoso drožlėmis ir/ar pabarstukais. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šio torto grožis slypi jo lankstume – galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais pagal savo skonį:

  • Vietoje saldžių krekerių "Žuvytės" puikiai tinka naudoti sausainius "Gaidelis", "Selga" arba bet kokius kitus traškius sausainius. 
  • Jei neturite "Rududu", galite naudoti kondensuotą pieną su cukrumi, arba paruošti karamelizuotą kondensuotą pieną. 
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite kitokio skonio atspalvio. 
  • Vietoje citrinos tinka naudoti laimą arba apelsiną. 
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, kuris suteiks desertui dar didesnio kremiškumo. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Ruošiant karamelę, labai svarbu kaitinti ant mažos ugnies ir nuolat maišyti, kad masė neprisviltų. 
  • Norėdami pasiekti tobulą tekstūrą, leiskite karamelei šiek tiek atvėsti prieš maišydami su kitais ingredientais. 
  • Jei norite, kad tortas greičiau sustingtų, galite jį dėti į šaldiklį 30-40 minučių, o paskui perkelti į šaldytuvą. 
  • Pjaustant tortą, peilį geriausia pamirkyti karštame vandenyje – taip pjūvis bus lygus ir švarus. 
  • Tortą rekomenduojama patiekti šaltą, nes tuomet jis geriausiai išlaiko savo formą ir tekstūrą. 

Ingredientai

    • saldūs krekeriai "Žuvytės": 500-600 gramų
    • "Rududu": 1 indelio (arba kondensuotas pienas)
    • sviestas: 1 pakelio (180-200 gramų)
    • citrinos: 1
    • riebi grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • džiovinti vaisiai, uogos, riešutai: pagal skonį (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant mažos ugnies maišydami kaitinkite sviestą bei Rududu, kol viskas ištirps ir masė taps vienalyte.
  2. 2. Tuomet dėkime grietinę, druską bei dar šiek tiek pakaitinkite. Atvėsinkime.
  3. 3. Tada supilkime išspaustas citrinos sultis bei sudėkime nutarkuotą jos žievelę.
  4. 4. Masę išplakime mikseriu.
  5. 5. Po to sausainius berkime į dubenį, suberkime džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kitą ir supilkime kremą.
  6. 6. Viską išmaišykime bei gerai paspausdamos sudėkime į torto ar kitą pasirinktą formą.
  7. 7. Palikime kelioms valandoms kambario temperatūroje, paskui statykime į šaldytuvą.
  8. 8. Aš dar visą tortą "aplipinau" krekeriais, dėl gražesnio papuošimo - bet tai nėra būtina.
  9. 9. Pjaustykite ir lepinkimės!

O

Norfoi
Atsakyti

As

Norfoje nėra jų

Milda

O kur dabar nusipirkti tų krekerių žuvyčių? Maximoje jų nerandu
Atsakyti

Daiva

Norfoj
Braškinis tortas
(19)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
(65)