vaisiai, uogienė ar konservuoti ar džiovinti vaisiai (arba pasirinktai pagal jūsų norą)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kepame tešlą. Iš anksto išimame sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas.
2. Sutriname jį su cukrumi, tryniu ir kepimo milteliais arba užgesinta soda.
3. Tuomet palaipsniui suberiame miltus, minkydamos minkštą tešlą.
4. Paimame 20-25 centimetrų skersmens formą, sutepame aliejumi bei lengvai pabarstome miltais.
5. Išklojame formą tešla, išlyginame dugną ir padarome mažus kraštelius.
6. Įdedame formą su tešla į šaldytuvą maždaug 20-30 minučių.
7. Išėmusios iš šaldytuvo, ant tešlos uždedame papildomą įdarą (tai yra vaisius, uogienę ar panašiai), o ant jo – varškės įdarą, pagamintą iš nurodytų ingredientų, sumaišytų į vientisą masę.
8. Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
9. Paruošiame papuošimą. Sumaišome tarpusavyje nurodytus ingredientus ir uždedame ant varškės įdaro.
10. Dedame tortą į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 60 minučių.
11. Kad kokoso drožlės nebūtų per tamsios (kitaip pyragas bus negražus), pirmąsias 40 kepimo minučių tortą uždengiame folija, paskui nuimame. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.