Jau tikriausiai visą mėnesį paslapčiomis svajojau apie savo virtuvėje pagamintus "Snickers" batonėlius. Bet jiems reikia ganėtinai daug ingredientų, tai vis atidėlioju jų pasigaminimą. Bet visai neseniai pasigaminau kitus "Snickers" giminaičius - "Bounty" batonėlius. Rezultatu likau itin patenkinta. Jų receptą galite rasti
paspaudę čia.
Bet tuo pačiu svajonė apie snickersus niekur nepradingo. Tuomet supratau, kad kiek gi galima svajoti, skaitynėti receptus bei seilę varvinti žiūrint į šiuos batonėlius. O jei jau gaminti, tai galima ir visą tortą! Internete paieškojau veganiškų, žaliavalgiškų "Snickers" tortų receptų, gali greitai pradingti noras jį gaminti dėl ingredientų gausos. Dažniausiai jų yra naudojama itin daug, tad ir išlaidos bus nemažos, o ir nėra jokios garantijos, kad jis atitiks visų ragautojų skonio receptorius.
Aš, pati asmeniškai, labiau mėgstu gaminti tortus, nei juos valgyti (keista ane?). Geriau jau suvalgysiu ryškiaspalvį obuolį, nei sunkų ir labai kaloringą tortą. Žinau, kad tortas niekados nebus toks lengvas kaip obuolys, bet visados bandau kiek įmanoma nuimti dalį kalorijų, nesugadinant pačio torto, kaip saldumynų karaliaus, vardo.
Todėl šis mano "Snickers" tortas nėra labai kaloringas, lengvos tekstūros. Jį pagaminus idealiausia būtų per visą naktį palaikyti šaldytuve, nes tada suminkštėja žemės riešutai ir nebesijaučia nemalonaus jų sūrumo (o taip, aš tikrai paragavau ir ką tik pagaminto torto). Visi ingredientai susilieja į vientisą išbaigtą skonį.
Nors torto įdaras yra nekeptas, bet pagrindą dariau iš trapios tešlos sausainių. Naudojau mažai kalorijų, ganėtinai nesaldžius sausainius, bet jie buvo kiek trupantys. Todėl iškepęs pagrindas irgi buvo trupantis.
Įdaras gavosi minkštas, bet išlaikantis formą. Tortą geriausia būtų laikyti šaldytuve, bet prieš valgant palaikyti kambario temperatūroje keletą minučių.
Gamindama naudojau 19 centimetrų kepimo formą išimamu dugnu.
Atsiliepimai