Neseniai Jums rodžiau fantastiško skonio šokoladinio maskarponės sūrio tortą, kuris patiko ne tik man, bet mano šeimai, draugams ir Jums. O šiandien labai panašus receptas, kurį seniai norėjau išmėginti, itin panašus variantas, tik pagardintas vyšniomis ir desertine varške. Gavosi taip pat be galo gardus, greitai buvo suvalgytas ir jau labai greitai bus gaminamas dar kartą. Tad rekomenduoju prie šios gamybos šiandien prisijungti ir Jums. Einame prie recepto!
1. Pradžioje biskvitui išplakite kiaušinius su cukrumi iki standžios, blizgios ir tąsios masės.
2. Tada atsargiai įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava.
3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 35 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
4. Atvėsintą biskvitą perpjaukite į 2 pagrindus
5. Tuomet maskarponę išplakite su varške, jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
6. Atskirai išplakite grietinėlę su kakava ir įmaišykite į kremą.
7. Želatiną užmerkite šaltu vandeniu, kai išbrinksta - ištirpinkite ant karšto vandens vonelės ir supilkite į kremą.
8. Palaikykite šaldytuve prieš sutepant maždaug 20 minučių - kol ims tirštėti.
9. Tada įmaišykite skaldytą šokoladą ir konstruokite tortą.
10. Dėkite į formą vieną biskvitą, užpilkite puse kremo, sudėkite vyšnias.
11. Užklokite antru biskvitu, supilkite likusį kremą ir dėkite į šaldytuvą porai valandų.
12. Papuoškite pagal savo norus ir fantaziją, galite išspausti roželes iš plaktos grietinėlės, arba jei sezonas - šviežiomis vyšniomis... Aš tiesiog atsidėjau šiek tiek kapoto šokolado ir juo apibarsčiau.
Jūratė Vainilavičienė
Atsakyti