Šis tortas yra kitoks "Vaidos" torto variantas. Pakeičiau juodųjų serbentų džemą į aviečių uogiene, o lazdynų riešutus - pistacijomis - gavosi visai kitoks tortas. Skonis itin patiko! Tai tik dar vienas puikus įrodymas, kad improvizacijos ir eksperimentai virtuvėje labai dažnai pasiteisina.
1. Iš pradžių kiaušinius bei cukrų plakite, kol suputos ir jų kiekis padidės (maždaug 5 minutes). Tuomet įpilkite aliejų, vėl paplakite. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
2. Paruoštą tešlą supilkite į dvi vienodas kepimo popieriumi išklotas kepimo formas (arba kepkite per 2 kartus), aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Atvėsusius biskvitus perpjaukite į 2 dalis (šitaip gausite 4 lakštus).
3. Tada vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite citrinos sultis. Kiekius pasirinkite pagal savo skonio receptorius.
4. Kremui grietinėlę išplakite su cukraus pudra bei citrinos sultimis iki standumo, sudėkite maskarponę ir išmaišykite iki vientisos masės.
5. Paruoškite ganašą. Puode įkaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Atskirame dubenyje sudėkite sulaužytą šokoladą. Ant jo užpilkite įkaitintą grietinėlę, palikite 2 minutes ir maišykite kol šokoladas ištirps.
6. Atvėsinkite ir statykite į šaldytuvą visiškas atšaldymui. Kai masė visiškai atšals bei bus standesnė išplakite ganašą plakikliu, kol tampa purus (maždaug 1-1,5 minutes). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos.
7. Tuomet į tortinę padėkite pirmą biskvito lakštą, suvilginkite sirupu. Aptepkite virtu kondensuotu pienu, priberkite susmulkintų pistacijų ir sudėkite kremo.
8. Dėkite antrą biskvitą, jį suvilginkite, aptepkite aviečių uogiene ir uždėkite kremo. Vėl dėkite biskvitą ir sudėkite likusį kremą. Palikite tortą šaldytuve, kad sutvirtėtų. Atšalusį aptepkite šokolado ganašu bei puoškite pagal savo norus ir fantaziją.
Ieva
O avietės tai virta uogie ar šviežior trintos?
Atsakyti
Simona
Uogienė
Gintarė
Suskaičiuoju tik tris biskvitus sudėtus, pritrūko 4
Atsakyti
Agne
Ketvirtasis biskvito lakstas ant virsaus
Rolka
Kodensuotas virtas pienas, tai tinka paprasčiausiai rududu?
Atsakyti
Ieva
Atsakyti
Simona
Gintarė
Atsakyti
Agne
Rolka
Atsakyti