Tortas Paukščių pienas su sutirštinto pieno suflė ir šokoladiniu glajumi

2023-10-31 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Tortas Paukščių pienas su sutirštinto pieno suflė ir šokoladiniu glajumi
Aš tikrai labai mėgstu tortą paukščių pieną. Esu jį gaminusi ne vieną kartą ir atlikusi daug eksperimentų. Šį kartą noriu Jums parodyti kol kas geriausią man atrastą variantą. Galiu teigti, kad šis variantas geriausias ne tik man, bet ir tiems kas jau spėjo paragauti, nes buvau apipilta komplimentais. Tad dalinuosi šiuo savo variantu, kuris esu visiškai tikra, kad patiks ir Jums. Tad imamės gamybos jau dabar! 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • miltai: 50 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių tryniai: 2
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    Suflė:
    • kiaušinių baltymai: 2
    • cukrus: 250 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • saldintas sutirštintas pienas: 100 gramų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • želatina: 10 gramų
    • vanilinis cukrus: 10 gramų
    Glajui:
    • šokoladas: 100 gramų (naudotas su 72% kakavos)
    • sviestas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinį bei du trynius gerai išplakame plaktuvu iki purumo, pamažu berdami cukrų (plakame ne trumpiau kaip 5 minutes).
  2. 2. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais, suberiame į išplaktą kiaušinių masę bei gerai išmaišome.
  3. 3. Biskvito tešlą supilame į su kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais (mano forma buvo 23 centimetrų skersmens) ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepame maždaug 10-15 minučių.
  4. 4. Iškepusį biskvitą atvėsiname, tuomet atsegame torto formą bei nuimkite nuo biskvito popierių.
  5. 5. Biskvitą dedame ant grotelių bei paliekame, kol šis visiškai atvės. Torto formą išplauname, nusausiname bei įdedame apverstą biskvitą.
  6. 6. Suflė: Saldintą sutirštintą pieną išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purumo.
  7. 7. Želatiną užpilame 80 mililitrų vandens bei paliekame apie 10 minučių, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitiname karšto vandens vonelėje, kad ištirptų, ir leidžiame šiek tiek pravėsti.
  8. 8. Tada į puodą suberiame cukrų bei įpilame 80 mililitrų vandens. Verdame sirupą maždaug 10-15 minučių ant vidutinės ugnies nuolatos maišydamos. Jei turite termometrą - idealu, reikia virti iki 110 laipsnių temperatūros, ne daugiau. Paruoštą sirupą paliekame pravėsti maždaug 10 minučių.
  9. 9. Po to kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, po truputėlį pilame citrinos sultis bei beriame vanilinį cukrų (plakame apie 5–7 minutes).
  10. 10. Tada supilame karštą sirupą bei dar plakame kažkur 4-5 minutes. Dalimis sudedame sviesto bei sutirštinto pieno masę ir viską išmaišome. Pamažu supilame ištirpintą želatiną, šiek tiek paplakame.
  11. 11. Ant biskvito lakšto supilame pagamintą suflė, įdedame į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms, kol sustings.
  12. 12. Šokoladinis glajus: Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame sviestą bei ant silpnos ugnies pakaitiname, kol šokoladas išsilydys.
  13. 13. Šokoladinį glajų atvėsiname bei tolygiai paskleidžiame jau ant sustingusio torto viršaus.
  14. 14. Dedame į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
  15. 15. Glajui sustingus, tortą papuošiame. Skanaujame!
Tortas Paukščių pienas su sutirštinto pieno suflė ir šokoladiniu glajumi
Tortas Paukščių pienas su sutirštinto pieno suflė ir šokoladiniu glajumi
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)