Skaniausias Oreo sausainių - maskarponės sūrio tortas

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Skaniausias Oreo sausainių - maskarponės sūrio tortas
Man asmeniškai tai vienas skaniausių tortų, kurį aš gaminu su Oreo sausainiais ir maskarponės sūriu. Pagaminimas nėra toks sudėtingas, tačiau skonis tikrai pranoksta visus lūkesčius. Labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums, esu tikra, kad prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio bus pats tas. Toks desertas tikrai nustebina ne vieną, ypač, jei tas žmogus yra Oreo sausainių mėgėjas. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite maskarponės sūrio, galite jį pakeisti rikotos sūriu, sumaišytu su šlakeliu grietinėlės, arba tiesiog naudoti kreminio tipo varškės sūrį. 
  • Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks tortui karamelizuotą poskonį, arba medų, kuris pridės švelnaus saldumo. 
  • Aliejų galima pakeisti lydytu sviestu arba kokosų aliejumi, kas suteiks papildomą aromatą. 
  • Jei nemėgstate Oreo sausainių, galima naudoti bet kokius kitus šokoladinius sausainius ar net digestive tipo sausainius su šokolado gabaliukais. 
  • Kakavą galima naudoti tiek įprastą, tiek mažesnio riebumo, o ypatingam skoniui – holandiško tipo kakavą. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norėdami gauti geriausią rezultatą, maskarponės sūrį išimkite iš šaldytuvo bent valandą prieš naudojimą – taip jis taps minkštesnis ir lengviau maišysis. 
  • Sviestą taip pat rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje. 
  • Kai maišote karštą vandenį su tešla, darykite tai labai atsargiai ir pamažu, kad nesusidarytų gumuliukai. 
  • Prieš išimdami pyragą iš orkaitės, patikrinkite jo paruošimą mediniu pagaliuku – jis turi išlikti sausas. 
  • Kremą rekomenduojama ruošti tik tada, kai pyragas visiškai atvėsęs. 
  • Norėdami gauti tobulą kremą, visus ingredientus maišykite vienoda kryptimi ir tolygiu greičiu. 
  • Tortas bus dar skanesnis, jei prieš patiekimą palaikysite jį šaldytuve bent 4 valandas, o geriausia – per naktį. 

Ingredientai

    • miltų: 180 gramų
    • cukraus: 150 gramų
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 150 mililitrų
    • aliejaus: 80 mililitrų
    • karšto vandens: 160 mililitrų
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • "Oreo" sausainių: 8 (arba daugiau)
    • maskarponės sūrio: 500 gramų
    • sviesto: 130 gramų
    • cukraus pudros: 100 gramų
    • kakavos: 60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pyrago pagrindui sumaišome miltus su kakava, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. 2. Tada įpilame aliejų, pieną, įdedame kiaušinius bei viską gerai sumaišome.
  3. 3. Į tešlą įpilame karštą vandenį, atsargiai sumaišome. Atskirtus nuo kremo sausainius susmulkiname (žiūrėkite video žemiau, kaip tai atlikti).
  4. 4. Tuomet sausainių trupinius pridedame prie tešlos. Tešlą padaliname į dvi dalis.
  5. 5. Kiekvieną pagrindą kepame kepimo formoje (video recepte naudota 18 centimetrų skersmens forma), 180 laipsnių temperatūroje, maždaug pusvalandį.
  6. 6. Pyrago kremui elektriniu maišytuvu suplakame sviestą kartu su cukraus pudra.
  7. 7. Pridedame anksčiau atskirtą nuo sausainių kremą bei maskarponės sūrį. Viską kartu sumaišome elektriniu maišytuvu.
  8. 8. Formuojame tortuką ir skanaujame!


Airija

Nuostabiai pavyko šis tortukas. Tikrai labai skanus, tie Oreo sausainiukai labai tinka (nors aš juos ir vienus galiu visus suvalgyti kiek tik yra namie). O video tikrai labai padeda gaminant ir sukelia apetitą. Tikimės ateityje daugiau tokių receptų sulaukti. :)
Atsakyti

Jolia

Sveiki. Siandien issikepiau biskvitus. Ar man cia taip gavosi,ar jie tokie turi buti...visai ne purus..kieti ir neissipute?
Atsakyti

WorldRecipes™

Tikrai neturėjo būti kieti, nes gaunasi tokie lyg pūručiai :)
Atsakyti

Vaida Mačernytė-Astrauskienė

Sveiki, ar galima i maskarpones masę įlašinti zaliu dažų? ir jei daryt iš dvigubos porcijos ar 4 biskvitu aukščio atlaikys tortas?
Atsakyti

Jolia

Sveiki. Iskilo toks klausimas... ar kremas nera per riebus? Nes mascarpone miksuojasi su sviestu? Kitokiuose receptuose mascarpone maiso su grietinele Idomu kuris variantas geresnis skonio prasme?
Atsakyti

WorldRecipes™

sveiki Jolia, mums asmeniškai per riebu nebuvo. O dėl skonio tai labai sunku pasakyti, nes tai yra kiekvieno skonio reikalas. Vieni mėgsta riebiau, kiti mažiau riebiau... kiti saldžiau ir t.t. :) Labiausiai linkime tiesiog paragaut ir ateityje žinosite ar toks variantas Jums priimtinas :)
Atsakyti

Ruta

Sveiki. Gal galit pasakyti daugmaz kokio svorio gaunasi tortukas.
Atsakyti

Kit

Man irgi su biskvitu bėda, visai nepakilo. Gal daugiau kepimo miltelių reikėtų?
Atsakyti
Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Moliūginis tortas helovynui - smegenys
(1)
Gaivus jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(3)
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)
RAW apelsinų ir kakavos tortas
(1)