Autorius apie receptą
Man asmeniškai tai vienas skaniausių tortų, kurį aš gaminu su Oreo sausainiais ir maskarponės sūriu. Pagaminimas nėra toks sudėtingas, tačiau skonis tikrai pranoksta visus lūkesčius. Labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums, esu tikra, kad prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio bus pats tas. Toks desertas tikrai nustebina ne vieną, ypač, jei tas žmogus yra Oreo sausainių mėgėjas. :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Jei neturite maskarponės sūrio, galite jį pakeisti rikotos sūriu, sumaišytu su šlakeliu grietinėlės, arba tiesiog naudoti kreminio tipo varškės sūrį.
- Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks tortui karamelizuotą poskonį, arba medų, kuris pridės švelnaus saldumo.
- Aliejų galima pakeisti lydytu sviestu arba kokosų aliejumi, kas suteiks papildomą aromatą.
- Jei nemėgstate Oreo sausainių, galima naudoti bet kokius kitus šokoladinius sausainius ar net digestive tipo sausainius su šokolado gabaliukais.
- Kakavą galima naudoti tiek įprastą, tiek mažesnio riebumo, o ypatingam skoniui – holandiško tipo kakavą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami gauti geriausią rezultatą, maskarponės sūrį išimkite iš šaldytuvo bent valandą prieš naudojimą – taip jis taps minkštesnis ir lengviau maišysis.
- Sviestą taip pat rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje.
- Kai maišote karštą vandenį su tešla, darykite tai labai atsargiai ir pamažu, kad nesusidarytų gumuliukai.
- Prieš išimdami pyragą iš orkaitės, patikrinkite jo paruošimą mediniu pagaliuku – jis turi išlikti sausas.
- Kremą rekomenduojama ruošti tik tada, kai pyragas visiškai atvėsęs.
- Norėdami gauti tobulą kremą, visus ingredientus maišykite vienoda kryptimi ir tolygiu greičiu.
- Tortas bus dar skanesnis, jei prieš patiekimą palaikysite jį šaldytuve bent 4 valandas, o geriausia – per naktį.
Atsiliepimai
Airija
Atsakyti
Jolia
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Vaida Mačernytė-Astrauskienė
Atsakyti
Jolia
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Ruta
Atsakyti
Kit
Atsakyti