Gaunasi riebokas (visgi grietinėlės sūris…), saldokas (pati moliūgų uogienė yra saldi) tortas, bet man pačiai skonis tai itin patiko, niekada kažko panašaus neragavau: moliūgai, cinamonas, muskato riešutas… gardumėlis.
Ingredientai
Pagrindui:
"Selga" sausainiai: 1 pakelio - 180 gramų (galite rinktis ir ne tokius saldžius)
malti riešutai: trijų ketvirtadalio stiklinės (aš naudojau lazdyno)
1. Pirmiausia sausainius sumalame (man gavosi 1,5 stiklinės), sumaišome su maltais riešutais. Sviestą ištirpiname ir įmaišome į sausainių/riešutų mišinį.
2. Tada torto formą (mano pačios - 21 centimetrų skersmens) ištiesiame kepimo popieriumi (aš pati tik dugną tiesiau), suverčiame masę, išlyginame ir gerai supresuojame.
3. Kepame maždaug 10 minučių iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Tuomet maskarponę gerai išsukame/išmaišome mikseriu su moliūgų uogiene, cinamonu bei muskato riešutu. Lėtai, neplakdamos (kad tortas bekepdamas nesugalvotų keltis ir sutrūkinėti) įmaišome kiaušinius.
5. Masę supilame į formą ant pagrindo. Formą gerai apvyniojame folija (viršaus nereikia) ir įstatome į didesnę formą, kurią pripildome karštu vandeniu iki pusės torto formos.
6. Kepame maždaug 40-50 minučių orkaitės temperatūrą sumažinusios iki 160 laipsnių. Tokio tipo tortas yra iškepęs, jeigu pajudinus/vos krestelėjus formą, kraštai bus ganėtinai tvirti, o vidurys vis dar šiek tiek liūlės (neišsigąstame - jis tikrai šaldytuve sustings).
7. Iškepus peiliu prabraukiame palei formos kraštą, kad pyragas kiek atliptų bei vėsdamas nesutrūkinėtų. Atvėsusį palaikome šaldytuve bent jau 6 valandas. Lepinamės!
8. Mano puošyba: Šonus ištepiau "Spilvos" desertiniu karamelės skonio padažu bei aplipinau kepintomis migdolų drožlėmis. Viršų papuošiau su ruduoju cukrumi plakta grietinėle (įdėjau plakant ir grietinėlės standiklio, nebūtų pamaišęs ir citrinos sulčių šlakelis) ir tom pačiomis migdolų drožlėmis. Užrašą suraičiau su glajumi, pirktu iš parduotuvės.
9. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.