Plikytų pyragaičių tortas su mandarinais ir maskarponės sūriu

2024-01-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Plikytų pyragaičių tortas su mandarinais ir maskarponės sūriu
Dalinuosi itin lengvu torto receptu su mandarinais. Jis puikiai tinka ne tik pasilepinimui paprastą dieną prie kavos ar arbatos puodelio, bet kuo nuostabiausiai tiktų patiekti ir per didžiąsias žiemos šventes (receptu šiais metais gal kiek ir pavėlavau pasidalinti, bet kitais metais jį tikrai joms pagaminsiu). Darbo visai nedaug, o skonis tikrai nuostabus. Be to gamyba tokia paprasta, kad sugebės paruošti kiekvienas.

Gaminant buvo naudojama 21 centimetro torto forma.

Ingredientai

    • plikyti pyragaičiai su kremu: ~20 (naudojau pirktinius)
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • grietinėlė: 420 gramų
    • saldintas kondensuotas pienas: 0,5 indelio
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos skonio želė: 1 pakelio
    • mandarinai: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užpilame želatiną su vandeniu bei išbrinkiname.
  2. 2. Pasiruošiame želė. Į dubenį su želė pilame puse kiekio vandens nei parašyta ant pakuotės bei atvėsiname.
  3. 3. Tuomet maskarponės sūrį sumaišome su kondensuotu pienu.
  4. 4. Želatiną ištirpiame garų vonelėje.
  5. 5. Tada plakdamos grietinėlę maža srovele pilame želatiną bei gerai išmaišome.
  6. 6. Sumaišome maskarponės masę su grietinėlės mase.
  7. 7. Po to tortinės dugną ištiesiame su kepimo popieriumi bei sudedame plikytus pyragaičius.
  8. 8. Užpilame kremą bei išlyginame paviršių.
  9. 9. Kai jau kremas sustingta ant viršaus sudedame nuluptas bei nuvalytas mandarinų skilteles.
  10. 10. Užpilame citrinų želė bei dedame į šaldytuvą visiškai sustingti.
  11. 11. Pjaustome ir lepinamės!
Plikytų pyragaičių tortas su mandarinais ir maskarponės sūriu
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius" - norisi dar ir dar!
(12)
Sodrus kavos tortas
(13)