Paskutiniu metu labai populiarėja patiekalai be gliuteno. Aišku, labai daug žmonių yra alergiški. Nežinau ar anksčiau tiek nebuvo alergiškų ar tiesiog taip viešai apie alergijas nebuvo kalbama, bet tikrai neatsimenu tokio žodžio vaikystėje.
Na šį pyragą rinkausi ne dėl alergijų ir ne dėl to, kad jis be miltų. Man tiesiog patinka šio torto paprastumas - riešutai, kiaušiniai ir cukrus. Na dar kepimo milteliai ir druska. Viskas užtruko tiek, kiek šilo manoji orkaitė. Kol jis kepė laikiau kumščius suspaudusi, kad tik jis nesubliukštų, nes orkaitėje taip gražiai pakilo. Na, vis tik jis aušdamas šiek tiek sukrito, bet nedaug. Noriu paminėti, kad tešla mane tikrai nustebino, nes nesitikėjau, kad ji bus tokios lengvos konsistencijos. Maniau, kad ji bus tirštesnė, todėl nusprendžiau panaudoti "ištirpusius ledus" - tai plakta grietinėlė su kondensuotu pienu. O kad tortas būtų lengvesnis dar ir vyšnias panaudojau. Tortas gavosi lengvas kaip debesėlis ir labai skanus. Išmėginkite ir jūs.