Itin gardus šokoladinis tortas Triufelis, gyrė visi kas tik ragavo. Drąsiai galite gaminti iš pusės nurodyto kiekio, jeigu valgyto nebus daug, nes tortas ne per saldus, ganėtinai gaivus ir tikrai sotus.
1. Iš pradžių kremui skirtą grietinėlę kaitiname beveik iki užvirimo, užpilame ant susmulkinto šokolado ir maišome kol šokoladas išsilydys iki vienalytės masės.
2. Dedame į šaldytuvą iki kitos dienos. Bet jeigu laiko neužtenka galite palaikyti tik pora valandų.
3. Po to ant kepimo popieriaus nusibrėžiame 26 centimetrų skersmens apskritimus. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
4. Kiaušinių baltymus su 100 gramų cukraus išplakame standžiai. Trynius taipogi išplakame su 100 gramų cukraus iki baltumo.
5. Į trynių masę dedame su vandeniu sumaišytą kakavą ir gerai išplakame. Plakdamos įsijojame miltus ir krakmolą. Atsargiai įmaišome baltymus.
6. Ant kiekvieno apskritimo dedame po 5 šaukštus tešlos, paskleidžiame lygiai ir suformuojame paplotėlį. Kepame maždaug 5-8 minutes. Kepimo popierių nuimame tik nuo atvėsusių paplotėlių.
7. Sirupui sumaišome virintą vandenį su cukrumi, paskui įmaišome likerį.
8. Atšalusią grietinėlės masę išplakame iki standumo. Kiekvieną biskvitą sudrėkiname sirupu.
9. Sluoksniuojame tortą, kiekvieną biskvitą aptepdamos kremu. Aptepame kremu viršų ir šonus.
10. Galite apibarstyti kakavos milteliais bei papuošti saldainiais. Puošiame kiekvienas pagal fantaziją.
11. Laikome šaldytuve bent jau porą valandų, idealiausia per visą naktį. Lepinamės!
12. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Remigijus Liaugaudas
Atsakyti
Ausra Aurelijus
Atsakyti