Kartais taip norisi labai skanaus torto prie kavos ar arbatos puodelio, bet visai nėra laiko jo išsikepti. Būtent tokiems atvejams labai pravers šis nekepto torto receptas su vyšniomis.
1. Pirmiausia karamelizuokit 2-3 valgomuosius šaukštus cukraus iki šviesiai rudos spalvos. Pilkite į cukrų šaltą pieną ir laikykite puodą ant mažos ugnies iki tol, kol visas karamelizuotas cukrus ištirps.
2. Tada imkite pagrindą tortui nuimamomis sienelėmis. Dėkite į dugną sausainius ir kruopščiai užpilkite juos karamelizuotu pienu.
3. Užmerkite želatiną dubenėlyje su nedideliu kiekiu vandens ir palikite maždaug 10 minučių.
4. Grietinėlę suplakite ir dedame į šaldytuvą. Dėkite į dubenį suminkštėjusį kambario temperatūroje sviestą, cukrų (arba cukraus pudrą, kuri tirpsta žymiai lengviau), ir plakite, kol cukrus visiškai ištirpsta.
5. Dėkite į sviestą jogurtą bei grietinę, o po to ir ištirpintą želatiną. Galiausiai dėkite plaktą grietinėlę bei vyšnias ir permaišykite
6. Pusę kremo dėkite ant apatinio sausainių sluoksnio.
7. Uždenkite kremą antru sausainių sluoksniu, po to dėkite likusią kremo dalį ir formuokite tortą.
8. Laikykite jį šaldytuve maždaug 4-5 valandas, kad kremas sutirštėtų.
9. Paskui, kai jau tortas pastovi, atsargiai nuimkite formos šonus.
10. Ištirpinkite šokoladą piene, atvėsinkite ir užpilkite jį.
11. Torto vidurį pabarstykite šokoladu.
12. Vyšnias apvoliokite cukruje ir dėkite viršuje. Skaniausias tortas jau pagamintas! Lepinkitės!