Artėja fantastiškasis Helovinas ir man jau labai norisi kažką pagaminti! Galvoje sukasi daug idėjų tortų, torčiukų ir kitų skanumynų pačioms įvairiausioms dekoracijoms.🎃 Taipogi ne ką mažiau idėjų turiu ir maistui, kuris man asocijuojasi su rudeniu. Virtuvės lentynose ir šaldytuve jau daugiausiai vietos užima moliūgai, morkos, cinamonas, muskatas, džiovinti vaisiai, riešutai, kriaušės - trumpai tariant viskas, kas skleidžia rudenišką "nuotaiką".🍁 Peržviūrėjusi visus savo turimus rudeniškus ingredientus namuose greitai supratau, kad turiu iškepti sotų, spalvingą rudenišką tortą, kuriuo privalau pasidalinti su Jumis. Na, ir žinoma, bonusas man, nes turėjau tortuką-drobę, ant kurios galėjau išreikšti savo dekoracijų idėjas Helovino tematika.👻
Per daug nenoriu girti, bet šis tortas tiesiog tobulas! Itin sodrus, itin spalvingas, itin sezoninis. Neįtikėtino skanumo purus pekano riešutų ir morkų biskvitas, rudeniškai spalvingi karamelizuoti abrikosai su morkomis, sodrus sūrio torto sluoksnis ir fantastiškas maskarponės sūrio kremas - viskas susijungia į idealų rudens džiazą.🍂
Kalbant apie patį gaminimo procesą, itin rekomenduočiau iš vakaro pasidaryti biskvitą, karamelizuotus abrikosus su morkomis bei sūrio sluoksnį. Visus šiuos komponentus reikia palaikyti šaldytuve mažiausiai 8 valandas, o pačiu idealiuoju atveju - per visą naktį. Šitaip biskvitas susistovės ir pjaustant mažiau trupės, sūrio tortas turės pakankamai laiko sustingti, o abrikosai su morkomis dar labiau atskleidžia savo gerąjį skonį. Jeigu viską pasiruošite iš vakaro, ryte liks tik sutepti tortą ir skanauti!
Iš nurodyto produktų kiekio pasigaminus kremą pertepimui jo turi likti pakankamai, kad užtektų aptepti jau surinktą tortą vienu plonu sluoksniu. Šitaip turėsite taip vadinamą "nuogą" tortą ir galėsite puošti jį pagal savo norus ir fantaziją - aptepti sviestiniu kremu ir dekoruoti, dengti cukraus mase arba tiesiog palikti visiškai "nuogą" ir viršų appuošti rudens gėrybėmis. Galimybės neribotos, tad nieko nelaukiam ir pradedame gaminti jau dabar!🤗
Atsakinėjama į Komentarą