Naminis tortas-pyragas Napoleonas patapo tikrai mūsų namų tikra tradicija. Jei tik prisireikia į kokią šventę neštis prašmatnų ir nekuklų desertą - tai tortas Napoleonas visada tampa tuo ypatingu desertu, kurio tikrai nebūna gėda nusinešti ir, ko čia slėpti, kartas nuo karto pasipuikuoti. Šiaip mes kepame du skirtingus jo variantus pagal nuotaiką ir norus, bet šį kartą noriu Jums pasiūlyti su citrinų skonio kremu, kuris daugeliui žmonių gan dažnai tampa net skanesniu variantu už klasikinį Napoleoną. Gaminant Napoleoną, reiktų paskirti daugiau laiko nei ruošiant paprastą desertą, nes jis gaminamas tam tikrais etapais ir po to pertepamas plikytu ir citrininiu kremu. Taigi, pradedam žingsnis po žingsnio ir mums tikrai viskas puikiai pavyks! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Sviestas: Galite naudoti ir margariną, tačiau sviestas suteiks pyragui turtingesnį skonį. Taip pat tinka ir kokosų aliejus, jei norite netradiciško posūkio.
- Pienas: Galite pakeisti įprastą pieną kokosų pienu arba riešutų pienu, jei netoleruojate laktozės.
- Citrinos: Jei nėra šviežių citrinų, galite naudoti laimų sultis arba citrinos esenciją (1-2 lašelius).
- Riešutai: Tradiciškai naudojami lazdyno riešutai, bet puikiai tiks ir graikiniai, migdolai ar net karamelizuoti lazdyno riešutai.
- Vanilinis cukrus: Galite pakeisti vaniliniu ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba tikru vanilės ankšties sėklomis.
- Cukrus: Galite naudoti rudą cukrų, cukraus pudrą ar net medų (3/4 nurodyto cukraus kiekio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešla bus lengviau apdirbama, jei ilgiau pastovės šaldytuve, todėl galite ją pasiruošti iš vakaro.
- Lakštus kepkite po vieną, taip užtikrinsite, kad jie bus tolygiai iškepę ir gražios auksinės spalvos.
- Kremą maišykite nuolat, kad nesusidarytų gumuliukai ir jis neprisviltų.
- Pyragui reikia subręsti, todėl geriausia jį paruošti bent diena prieš patiekiant.
- Visiškai suformuotą tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 12 valandų, kad lakštai suminkštėtų ir įgertų kremą.
- Pjaukite tortą aštriu peiliu, prieš tai jį panardindami į karštą vandenį ir nusausindami.
- Norėdami tobulai lygiai supjaustyti lakštus, galite naudoti šabloną iš kartono ar plastiko.
Liudamina
Atsakyti