paruoštas pagal nurodytą instrukciją kremas iš pakelio: 1,5 pakelio (naudoto kremo nuotrauką galite matyti žemiau)
Sulaistymui:
paruošta atvėsinta kava: arba arbata
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų, įdedame cukraus bei gerai išmaišome (aš tam naudoju mikserį). Tada išplakame baltymus kitame inde, sukrečiame i trynių masę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais (šokoladiniam biskvitui ir su kakava), persijojame bei po truputį beriame į kiaušinių masę, atsargiai maišydamos iš apačios į viršų. Kepimo formą patepame riebalais, sukrečiame visą masę bei dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 30 minučių, lengviausia patikrinti mediniu iešmeliu ar jau iškepė.
2. Taip išsikepame du biskvitus - baltą bei šokoladinį. Juos atvėsiname bei paskui perpjauname į dvi dalis, gausime išvis 4 biskvitus.
3. Po to kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra bei galiausiai supilkite likerį (arba pasirinkite antra gaminimo būdą iš pakelio).
4. Torto surinkimas: Dedame vieną biskvitą i lėkštę, sulaistome kava arba arbata, paskui krečiame kremo bei vėl biskvitas ir taip, kol surinksime visą tortą. Viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu ir ant viršaus labai rekomenduoju užbarstyti migdolo riešutų drožlių. Šonus "apklijuokite" sutarkuotu šokoladu, kuris čia taip pat labai tinka bei papildo bendrą torto skonį. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Yra galimi du variantai kremo gaminimui, su abejais aš pati ir pabandžiau gaminti: kremas konjako skonio iš pakelių pridedant pieno bei sviesto ARBA grietinėlė su kiaušininiu likeriu "Advocat". Ir vienas ir kitas gavosi labai gardūs, tik gal su grietinėle skonis yra gal kiek natūralesnis.