Šiaip man be galo sunku prisiversti iškepti tortą, nes visas procesas atima vos ne didžiąją dalį dienos, o po to kol dar sugalvoji kaip jį dekoruoti (man viena sudėtingiausių dalių :D). Lietuvoje gyvendama tortą prisiruošdavau kepti gal kartą ar pora per metus, kadangi yra tiek visokiausių cukrainių, kepyklėlių, prekybos tinklų kepyklų, kuriose tortai yra super skanūs. Vėl eilinį kartą pasiskųsiu amerikietiškais tortais, bet čia dar nė karto neteko valgyti tikrai skanaus torto. Na taip, esu ragavusi tikrai skanių sūrio tortų (taip vadinamų “cheesecake“), bet jie vistiek ne tokio tipo tortai, kokius esu pratusi valgyti Lietuvoje. Kadangi Lietuvoje galima rasti kokių tik nori tipų tortų - su grietinėlės ar grietinės kremais, su plikytais kremais, morenginiai, jogurtiniai, kavos, medaus ir t.t. Žodžiu net pačiai galva jau susisuko prisiminus, kiek nerealių tortų Lietuvoje galima atrasti. Tačiau Amerikoje tokių tortų rasti yra labai sudėtinga. Lengviausia išeitis - kepti tortą namuose. Tada tikrai žinai, kad tortas bus rimtas reikalas.
Tad štai, dalinuosi ir su Jumis išbandyti ir pasitvirtinusiu jogurtinio torto receptu. Jogurtinius tortus Lietuvoje prisimenu kaip gaivius, lengvus ir super skanius. Būtent toks šis tortas ir gavosi - nereikia nei pridėti, nei atimti.
Prieš kepant tortą turiu kelis patarimus. Kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Ech, atrodo tiek žingsnelių ir patarimų, bet jau geriau perskaityti ir žinoti (jeigu nesate koks nors super duper tortų kepėjas…), negu po to kur nors susimauti 😀
Skanaus brangieji!!!