Autorius apie receptą
Klasikinis Juodojo miško tortas (Schwarzwälder Kirschtorte) yra kilęs iš Vokietijos ir išgarsėjęs visame pasaulyje dėl nepakartojamo šokolado ir vyšnių derinio. Šioje receptūroje pateikiama išskirtinė torto versija su maskarponės sūriu, kuri suteikia desertui ypatingą kremiškumą ir švelnų skonį. Tamsus šokoladinis biskvitas, rūgštelės vyšnios ir purus maskarponės kremas sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų net ir išrankiausių gurmanų. Nors gaminimo procesas gali atrodyti sudėtingas, laikantis nuoseklių instrukcijų, rezultatas pranoks visus lūkesčius.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje maskarponės sūrio galima naudoti riebią varškę (9%) sumaišytą su nedideliu kiekiu grietinėlės, arba graikišką jogurtą.
- Jeigu neturite pasukų, galite naudoti kefyrą, natūralų jogurtą arba rūgpienį.
- Šviežių ar šaldytų vyšnių galima pakeisti konservuotomis vyšniomis be sirupo, tačiau tuomet sumažinkite cukraus kiekį įdare.
- Juodąjį šokoladą galima pakeisti pienišku šokoladu, tačiau tuomet tortas bus saldesnis.
- Vietoje saulėgrąžų aliejaus tinka ir kokosų, rapsų arba kukurūzų aliejus.
- Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės ankštį.
- Nesaldintos kakavos miltelius galima pakeisti šokoladinio gėrimo milteliais, tačiau tuomet reikėtų sumažinti cukraus kiekį tešloje.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Biskvitą kepkite dieną prieš surenkant tortą, nes atvėsęs biskvitas bus lengviau pjaustomas ir geriau sugeria sirupą.
- Prieš pjaustydami biskvitą, įdėkite jį į šaldytuvą 30 minučių – taip išvengsite trupinių.
- Vyšnias galite aplieti 2 valgomaisiais šaukštais vyšnių likerio arba brendžio, taip suteiksite tortui klasikinį Juodojo miško skonio akcentą.
- Jei norite intensyvesnio šokoladinio skonio, į biskvito tešlą galite įdėti 50 g smulkiai sukapoto juodojo šokolado.
- Plakdami grietinėlę, naudokite labai šaltą grietinėlę tiesiai iš šaldytuvo, taip ji geriau išsiplaką.
- Prieš serviruodami tortą, išimkite jį iš šaldytuvo 15-20 minučių – taip skoniai labiau atsiskleis.
- Puošimui galite naudoti šokolado drožles, kurias lengvai pagaminsite su daržovių skustuku braukydami per šokolado plytelę.
Atsiliepimai