Ar gali būti blogas sezonas nuostabiam tortui? Aišku, gal vasarą ir daugiau uogų pasirinkimu, bet nekeptą maskarponės sūrio tortą galima gaminti visus. Šis tortas gaunasi gaivus, labai skanus ir ištirpsta burnoje. Šį tortą aš gaminau iš graikiško jogurto, maskarponės bei grietinėlės.
Žinoma, dar naudojau ir želatiną. Žinau, kad daugelis virtuvės šeimininkių prisibijo ją naudoti, bet visai nėra ko baimintis. Esu vieną kartą ir aš sugadinusi tortą, kai jis nesustingo arba želatina subėgo į gumuliukus. Bet mūsų labai atveju svarbu, kad jogurtas bei maskarponė būtų kambario temperatūros. Želatina privalo būti gerai ištirpusi (tirpindami neužkaitiname jos iki virimo) ir pilama į įdarą, kai ji dar šilta.
Kiek aš pastebėjau Lietuvoje daugiausiai maskarponė yra pardavinėjama riebi - maždaug 80 procentų. Aš ją įprastai naudoju maždaug 38-45 procentų riebumo, perku IKI prekybos centre.
Tortą papuošiau su šviežiomis ir baltuoju šokoladu padengtomis braškėmis, bet puikiai tinka ir visos kitos uogos. Šokoladą ištirpinau ir braškes apvoliojau šokolade.
Tortas nesigavo saldus, bet man pačiai saldumo visiškai užteko. Saldumą reguliuojame pagal savo skonį.
Irena
Atsakyti
Jolanta
Aušra D.
Atsakyti
Tomas
Atsakyti