1. Iš pradžių sumaišome kondensuotą pieną bei ištirpintą sviestą.
2. Įmušame kiaušinius.
3. Tuomet suberiame išsijotus miltus ir dar kartą išmaišome.
4. Nugesiname sodą citrinos sultyse bei sudedame į tešlą.
5. Tada du trečdalius tešlos supilame į pusę kepimo formos.
6. Į likusią tešlą sudedame kakavą, išmaišome bei užpildome likusią formos dalį.
7. Dedame 10-iai minučių į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
8. Kremas: Išplakame grietinę su cukrumi.
9. Kai jau biskvitas iškepa, išimame iš kepimo formos, išpjauname rudą dalį ir baltą dalį bei perpjauname perpus. Apipjaustome, kad visos dalys būtų vienodo dydžio.
10. Nuo apipjaustymo likusius gabaliukus sutrupiname į trupinius.
11. Pertepame biskvitus kremu bei sluoksniuojame: baltas, rudas, baltas.
12. Torto viršų bei šonus aptepame kremu ir prilipdome trupinius. Kurį laiką galima palaikyti šaldytuve, bet galima lepintis ir iškart!
Emilija
Kažkas blogai su parašytu miltų kiekiu. Jau apie 20min kepame biskvitą, bet jis vis dar skystas ir niekaip neiškepa.. jau abejoju, ar išvis kas gausis.
Atsakyti
Elena Poskuviene
Nniekada neparasys visu smulkmenu kurios turi daug reiksmes , darai ir turi ziuret pati kas gaunasi,kuriai yra iskepes biskvitas per desimt minuciu, mazjausiai trisdesimt minuciu turi kept, nedarinet orkaites, nejungti ventiliatorjaus ir pan.
Rita Žemaitytė-Šimonienė
As kepiau si torta ir idealiai pavyko
Tik biskvitas kepe 40min nes 10min niekaip neiskeptu
Atsakyti
Virginija
Biskvitas iškepė idealiai. Sutepiau su kremu. Vakare ragausim. Manau bus skanu. Parašysiu 😉
Atsakyti
Virginija
Buvo labai skanus. Jau užsakyta Kalėdoms.
Truputi sluoksnius dariau kitaip. Bet manau tai skonio nekeičia.
Dėkui už receptuką
Jurate
Ar tikrai grietines kremas? Nes grietine sumaisius su cukrumi ji skysta gavosi
Atsakyti
Virginija
Aš dariau būtent su tuo grietininiu kremu pagal receptą. Tikrai gaunasi geras kremas. Komponentus reikia gerai išsukti mikseriu kol pradės tirštėti ir bus panašu į sviestą. Sėkmės
Livija
Reikia plakti, kol sutirštės. 😋
Regina
Aš naudoju maskarponės sūri lygiom dalim su grietine gaunasi gerai
Zivile
Ar galima soda keisti kepimo milteliais? Kiek tada reiktu?
Atsakyti
Vaiva
Nesuprantu,jums iskepa biskvitas per 10 min.?180° per 10 min.man net normaliai neiskilo.
Atsakyti
Jurgita Zakrževskaja
Įdomu kiek reikia citrinos sulčių ,nes niekur neparašyta
Atsakyti
Asta
Trys šaukštai kefyro sumaišome su soda ir užsigesina
Regina
Aš vietoj citrinos dedu sodą ir užgesinu su trim šaukštais kefyro, nesijaučia sodos kvapas jau daug metų taip kepu
G. P
Neparašė, kad reikia naudoti tik riebią grietinę 36%. Jei naudosit neriebią, neišsiplaks. Sėkmės!
Atsakyti
Asta
Visada dedu grietinę 30%viskas būna OK.
Aldona
AŠ SUMAIŠIAU SODĄ SU 2/V. ŠAUŠTAIS IR MAN IŠKEPĖ PER 15MIN. 180laipsnių
Atsakyti
Ramutė
Aš grietinėlę plaku,o vieną pertepimą darau iš vyšnių uogienės labai skanu gaunasi
Atsakyti
Linas
Įdomu, kokio dydžio kepimo formą naudojote, jei jums išeina net trys biskvitai?
Atsakyti
Kepti reikia tikrai ne 10min, o mažiausiai 30min. Jeigu trečią sluoksnį pilaite su kakava jis tikrai nesigaus kaip atskiras sluoksnis, o susimaišys su šviesiuoju.
Atsakyti
Emilija
Atsakyti
Elena Poskuviene
Rita Žemaitytė-Šimonienė
Atsakyti
Virginija
Atsakyti
Virginija
Jurate
Atsakyti
Virginija
Livija
Regina
Zivile
Atsakyti
Vaiva
Atsakyti
Jurgita Zakrževskaja
Atsakyti
Asta
Regina
G. P
Atsakyti
Asta
Aldona
Atsakyti
Ramutė
Atsakyti
Linas
Atsakyti
Kristė
Atsakyti
Patyrusi
Atsakyti