1. Pirmiausia vieną pakelį citrininės žele ištirpiname 500 mililitrų verdančio vandens ir leidžiame jam visiškai.
2. Želatiną užpilame 2 valgomaisiais šaukštais šalto pieno ir paliekame išbrinkti.
3. Tada likusį pieną supilame į puodą, dedame prie jo vanilę ir vanilinį cukrų, kruopščiai permaišome ir užviriname.
4. Po to supilame išbrinkusią želatiną ir verdame ant mažos ugnies, nuolatos maišydamos, kol pilnai neištirps.
5. Grietinėlę suplakame iki tirštų putų, atskirame giliame dubenyje sumaišome sūrį, cukraus pudrą ir atvėsusią žele. Kruopščiai suplakame viską mikseriu minimaliu greičiu.
6. Po to dedame čia atvėsusį pieną su želatina, grietinėlę ir maišome masę mentele arba šaukštu, kol ji netaps vientisa.
7. Paskui gilią formą išklojame su pergamentiniu popieriumi ir dedame į dugną sausainius. Virš jų išpilame sūrio masę ir dedame formą į šaldytuvą maždaug 40-50 minučių.
8. Nuo konservuotų persikų nupilame skystį. Likusią citrininę žele ištirpiname verdančiame vandenyje ir leidžiame šiek tiek pastovėti.
9. Sustingusį pyragą išimame iš šaldytuvo ir ant sūrio masės išdėliojame persikų puseles, o ant jų pilame citrinų žele. Paliekame desertą šaldytuve 2-3 valandoms, kol visiškai sustings. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.