žele: 2 pakelių (norimo skonio; aš naudoju tik "Oetker" prekinio ženklo)
jogurtas: 1 pakelio - 900 mililitrų (pagal želė skonį ir spalvą)
karštas vanduo želė užpylimui: 500 mililitrų (po 250 mililitrų vienam pakeliui)
Biskvitų sulaistymui:
vanduo: ~300 mililitrų
citrinos sultys: iš 1 vnt.
cukrus: 5 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Biskvitas: Kiaušinius plakame mikseriu su cukrumi bei vanilinu maždaug 5 minutes, kol masė patrigubės ir pabals. Beplakdamos supilame aliejų plona srovele bei dar apie minutę paplakame, sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišome nuo dugno link viršaus lengvai, bet gerai.
2. Tešlą pasidaliname į tris lygias dalis bei pilame po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto 28 centimetrų skersmens formoje.
3. Tuomet kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių, kol vos parausta.
4. Putėsiai pertepimui: Jogurtą atšaldome. Paruošiame želė, naudodamos pusę normos karšto virinto vandens. Pilame ne 500 mililitrų kaip rašo vienam pakeliui, o tik 250 mililitrų vandens. Paruoštą želė dedame į šaldytuvą. Kai jau želė pradės vos vos stingti, bet dar bus nestangrios, o minkštos drebutiškos konsistencijos, ją mikseriu labai gerai išplakame iki putų, tuomet po truputį supilame gerai atšaldytą jogurtą ir plakame ilgai, kokias geras 10 minučių, kad susidarytų daug mažų oro burbuliukų.
5. Surinkimas: Pasiruošiame formą nuimamais kraštais. Dedame po vieną biskvitą, palaistome jį vandens ir citrinos sulčių ir cukraus tirpalu (maždaug 300 mililitrų vandens sumaišome su vienos citrinos sultys bei 5 arbatiniais šaukšteliais cukraus), paskui pertepame putėsiais, padalinusios juos į lygias tris dalis.
6. Gražiai išlyginame viršų, puošiame uogomis arba vaisiais bei dedame į šaldytuvą mažiausiai 2-3 valandoms. Lepinamės!
7. Pastebėjimas: Biskvitus galite sluoksniuoti su putėsiais į didesnę formą, nei kepė. Tokiu atveju reikia putėsius gamintis iš pusantros normos.
8. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.