Autorius apie receptą
Vienas iš mano mylimiausių tortų. Jis yra nesudėtingas gaminant, švelnus, purus biskvitas bei lengvas kokosinis kremas.
Paprastai aš tortus darau aukštus, dėl to nelabai plačius. Kepu biskvitus beveik visada 20 centimetrų skersmens formoje. Supjausčius bei sutepus kremu, papuošus tikrai neatrodo jis mažas.
Iškepusi jau n tokių tortukų, išsiskaičiavau sau tam tikras proporcijas:
5 kiaušinių, t.y. pilnos tešlos normos ir visos normos kremo užteks maždaug 1,8 kilogramo svorio tortui. Tokį tortą galima kepti ir 24, ir 26 centimetrų formose. Jis bus platus, bet nebus plokščias.
1,5 kilogramo torto norma:
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 150 gramų (aš dedu mažau negu reikėtų pagal proporciją, kadangi kitaip bus labai saldu)
- aliejus: 52 gramų
- miltai: 180 gramų
- kremo normos nemažinu
1,2 kilogramo torto norma:
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 110 gramų
- aliejus: 39 gramų
- miltai: 140 gramų
- 0,5 kremo normos
Geriausia, kad biskvitas pastovėtų per naktį, tad rekomenduoju kepti torto surinkimo dienos išvakarėse. Kodėl? Tokiu atveju biskvitas pilnai atvės, lengviau pjaustysis ir neištiš išmirkytas sultyse ar sirupe.
Kas mėgstate daugiau kremo, pjaukite biskvitą į keturias dalis. Tiems, kas kremo mėgsta santūriau - į tris.
Atsiliepimai