Na nerealiai gardus man šitas Raffaello tortas. Vertas tik didžiausių ir nuostabiausių pagyrų, net nežinau ką daugiau pridurti. Bėgam gaminti ir lepintis!
1. Biskvitai: Kiaušinius išplakame su cukrumi bei vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (maždaug 5 minutes).
2. Toliau plakdamos, silpna srovele supilame aliejų, maždaug 60 sekundžių paplakame.
3. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišome nuo dugno link viršaus, kol masė tampa gražiai vientisa.
4. Gautą masę supilame į 23 centimetrų skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
5. Atvėsiname ir perpjauname į keturias dalis - gausime 4 plonus torto biskvitus.
6. Kremas: Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą.
7. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu (šiuos ingredientus geriausia per visą naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
8. Supilame kokoso drožles, gerai išmaišome. Paruoštą masę maždaug 30 minučių padedame į šaldytuvą.
9. Po 30 minučių sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šias mases išplakame iki vientisos konsistencijos.
10. Biskvitus sulaistome sumaišiusios vandenį su citrinų sultimis bei cukrumi.
11. Glajus: Užviriname grietinėlę, nuimame nuo ugnies, sudedame šokoladą, maišome kol ištirps, palaikome šaldytuve kol pravės ir užtepame ant torto. Lepinamės!
12. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Atsiliepimai