Itin gardus tortukas, ypač patiks tiems, kurie mėgsta kokosus bei saldžius tortus. Papuošti galite nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tiko.
Ingredientai
Tešlai:
minkštas sviestas: 150 gramų
tryniai: 1
cukrus: 100 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
miltai: 140 gramų
Kokosiniam sluoksniui:
kiaušinių baltymai: 6
kokoso drožlės: 200 gramų
cukrus: 150 gramų
druska: žiupsnelio
Kremui:
kiaušinių tryniai: 5
cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
minkštas sviestas: 200 gramų
pienas: 200 mililitrų
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
romas: 2 valgomųjų šaukštų (arba konjakas)
Šokoladiniam glajui:
šokoladas: 100 gramų
35-36% riebumo grietinėlė: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Gaminkite tešlą: Išplakite minkštą sviestą, trynį bei cukrų. Suberkite miltus bei kepimo miltelius, išmaišykite. Du trečdalius tešlos paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš taip pat padariau ir sieneles iš tešlos, bet tai nėra privaloma), o likusią tešlą dėkite į šaldymo kamerą.
2. Gaminkite kokosinį sluoksnį: Baltymus su cukrumi bei druska plakite iki standumo. Išplakti baltymai privalo laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi gautis lygus ir blizgus. Atsargiai sumaišykite su kokoso drožlėmis. Tada pilkite kokoso bei baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Iš šaldymo kameros imkite sukietėjusią tešlą bei su stambia trintuve užtarkuokite ant kokoso masės. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepkite 60 minučių. Iškeptą atvėsinkite.
3. Gaminkite kremą: Trynius, cukrų bei pieną maišydamos kaitinkite vandens garų vonelėje, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš tiesiog viriau ant viryklės, bet reikia nuolatos maišyti bei stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabalėlius, todėl patariu tai daryti vandens garų vonelėje). Atvėsinkite. Tada sviestą plakite su maišytuvu, kol tampa purus bei beveik baltas. Po to pilkite po kelis šaukštus trynių masės bei toliau plakite. Taip darykite, kol supilsite visą trynių masę. Tada supilkite alkoholį bei dar kartelį išplakite. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos. Užtepkite jį ant atvėsusio torto viršaus (galite ir ant šonų). Statykite į šaldytuvą sustingti.
4. Gaminkite šokoladinį glajų: Puode pakaitinkite grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas išsilydo. Palikite atvėsti. Užpilkite ant torto. (Patarčiau palaikyti šaldytuve, kol truputį sustings, tuomet bus galima lengviau užtepti šokoladą ant šonų.)
5. Tortas baigtas, statykite į šaldytuvą bent jau visai nakčiai, o dar geriau – net visai parai. Skanaukite!