Medaus biskvitas tortams

2025-03-25 Autorius oSkanu.lt

Medaus biskvitas tortams
Purumo ir švelnumo etalonu tapęs medaus biskvitas – tai tobulas pagrindas ypatingoms šventėms ir progoms. Šis nuostabus biskvitas pasižymi sodriu medaus aromatu ir ypatinga tekstūra, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Trapus, bet kartu drėgnas, jis puikiai sugeria įvairius kremų skonius, todėl yra universalus pasirinkimas įvairiems tortams.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei norite eksperimentuoti su skoniais, vietoje įprasto medaus galite naudoti grikių, liepžiedžių arba akacijų medų, kuris suteiks švelnesnį aromatą. 
  • Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, kuris suteiks biskvitui karamelizuotą poskonį. 
  • Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu, jei pirmojo neturite. 
  • Meduolių prieskonių mišinį galite pasigaminti patys, sumaišydami cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, imbierą ir muskatą. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Sėkmingam medaus biskvitui labai svarbu neperplakti tešlos įmaišant miltus – tai gali sugadinti biskvito purumą. 
  • Kiaušinius būtinai plakite ilgai, kol masė taps tiršta ir balta – tai yra pagrindinis sėkmės garantas. 
  • Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi, kad biskvitas lengvai atsiskirtų nuo formos. 
  • Jei biskvitą ruošiate kelioms dienoms į priekį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę, kad neišdžiūtų.

Ingredientai

    2x18 centimetrų formoms:
    • Kiaušiniai: 7 vienetai (kambario temperatūros) 
    • Cukrus: 200 g (100 g balto ir 100 g rudo cukraus) 
    • Medus: 90 g (geriausiai tinka skystos konsistencijos) 
    • Sviestas: 110 g (ištirpintas ir atvėsintas) 
    • Miltai: 230 g (kvietiniai, aukščiausios rūšies) 
    • Kukurūzų krakmolas: 40 g 
    • Kepimo milteliai: 6 g 
    • Meduolių prieskoniai: pagal skonį (apie 1-2 arbatinius šaukštelius) 
    • Vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Druska: žiupsnelis (apie 1/4 arbatinio šaukštelio) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi, plakame maždaug 9-10 minučių. Aš pati plakiau elektriniu plakikliu.
  2. 2. Tuomet medų sumaišome su kepimo milteliais bei šildome ant silpnos ugnies, vis maišydamos, kol taps gintarinės spalvos. Nuimame nuo kaitros, paliekame minutėlę-kitą atvėsti.
  3. 3. Tada pravėsusį medų po vieną šaukštą dedame į kiaušinių masę bei plakame. Kai jau visas medus bus įplaktas, dalimis beriame persijotus miltus bei atsargiai įmaišome (neplakame!).
  4. 4. Po to tešla pilame į kepimo popieriumi išklotą formą.
  5. 5. Formą šiek tiek pasukiojame, kad kepant viduryje neiškiltų kepurė.
  6. 6. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  7. 7. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu.
  8. 8. Išimtą iš orkaitės paliekame šiek tiek pravėsti formoje, tada peiliu atskiriame nuo formos krašto bei toliau vėsiname išimtą.
  9. 9. Pjaustome tik pilnai atvėsusį.
Medaus biskvitas tortams
Medaus biskvitas tortams
Medaus biskvitas tortams

Dainora

Naudingas
(1)
Puikiai pavyko, ne toks aukštas kaip foto, bet gaminant iš dviejų normų pakankamai pagaminti tortui
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Tortas "Miško mėlynė"
(11)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)