Tokį nekepto torto receptą su želė gabaliukais, grietine bei šokoladu gavau labai seniai ši savo mamos. Jis gaunasi itin gardus, gaivus bei vasariškas.
Gamindama naudojau 26 centimetrų skersmens torto formą.
1. Paruoškite želė iš anksto, tik pilkite ne 500 mililitrų vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (maždaug 375 mililitrų), kad geriau sustingtų.
2. Tuomet supjaustykite želė gabalėliais.
3. Šokoladą smulkiai sutarkuokite. Grietinę išplakite su cukrumi, įdėkite citrinos sultis, gabalėliais supjaustytą želę bei 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado.
4. Tuomet atskirame inde paruoškite želatiną. Ją įdėkite į paruoštą grietinės masę. Išmaišykite bei iš karto supilkite į formą. Viršų apibarstykite likusiu šokoladu.
5. Palikite šaldytuve maždaug 6 valandas.
6. Jei naudojote formą, kurioje tortas sustingęs bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dėkite į grietinės masę (nepalikite apibarstymui). Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.
Evelina
Atsakyti