Prabangus tortas su garsiaisiais "Ferrero Rocher" saldainiais

2019-09-27 Autorius oSkanu.lt

Prabangus tortas su garsiaisiais "Ferrero Rocher" saldainiais
Tai toks prabangus tortas, kurį privalu bent kartą savo gyvenime pasigaminti ir pasilepinti. :)

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 7 (dideli)
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • smulkinti lazdyno riešutai: 2 stiklinių (arba lazdyno riešutų miltai)
    • kvietiniai miltai: 3 šaukštų
    • kakavos milteliai: 3 šaukštų
    • kepimo milteliai: 3 šaukštelių
    Pertepimui: 
    • nesūdytas sviestas: 300 graų
    • smulkintas šokoladas: 2,5 stiklinės
    • kremas "Nutella": 0,5 stiklinės
    • sutrinti vafliai: 1,5 stiklinės
    Papuošimui:
    • saldainiai "Ferrero Rocher": 10
    • lazdyno riešutai: trijų ketvirtdalių stiklinės (arba sutrintų vaflių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Apskritas kepimo skardas išklojame folija, patepame sviestu.
  2. 2. Tuomet sumaišome miltus, kakavą bei kepimo miltelius, įmaišome susmulkintus lazdyno riešutus.
  3. 3. Tada iki putų išplakame kiaušinius. Lėtai suberiame cukrų, plakame maždaug 5 minutes, kol masė pasidarys tirštesnė.
  4. 4. Per tris kartu suberiame miltų masę į plaktų kiaušinių masę.
  5. 5. Po to paskirstome tešlą tolygiai į kepimo formas, kepame tol, ko įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksime švarų.
  6. 6. Iškepusius lakštus paliekame orkaitėje 5 minutes, paskui išimame ir paliekame atvėsti.
  7. 7. Pertepimas: Ištirpiname šokoladą, po to paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Sumaišome šokoladą, sviestą ir "Nutella" kremą.
  8. 8. Atvėsusius biskvitus perpjauname perpus. Sutriname vaflius, įdėjusios į maišelį.
  9. 9. Tris ketvirtadalius pertepimo kremo paliekame papuošimui.
  10. 10. Ant biskvito lakšto užtepame kremo, tuomet užberiame sluoksnį trintų vaflių. Šitaip susluoksniuojame visus turimus biskvitų lakštus.
  11. 11. Ant torto viršaus ir iš šonų užtepame likusį kremą, apibarstome trintais vafliais, viršų papuošiame "Ferrero Rocher" saldainiais.
  12. 12. Jeigu iškart neskanaujame, įdedame tortą į šaldytuvą. Prieš patiekdamos palaikome išimtą iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Lepinamės!

Regina Sinkevic

Galima dar kitaip įspausti irgi gausis daug sulčių .
Atsakyti
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Sūrio tortas su miško uogomis
(1)
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)