Atsipjaunate torto, paragaujate vieną kąsnelį ir sakote "mmm, kaip fantastiškai skanu!" - būtent šitaip nutiks, kai paragausite pirmąjį šio tobulo nekepto torto kąsnelį. Tirpstantis burnoje, nepakartojamai švelnaus skonio maskarponės tortas, kuriam net neprireiks įjungti savo orkaitės. Skamba fantastiškai gerai, ar ne? O dabar keliaujame prie gaminimo!
Labai gerai pamenu, kad anksčiau nelabai draugavau su želatina, kol pagaliau išmokau kaip su ja reikia tvarkytis. Žinau, kad ne visi su ta želatina yra susidraugavę, todėl duosiu du svarbius patarimus, kuriais visada vadovaujuosi, kai turiu reikalų su želatina. Pirmiausia - išbrinkusios želatinos nereikia perkaitinti. Aš želatiną tirpinu mikrobangėje ir visiškai nesuku galvos su karštomis vandens vonelėmis… Kam ta papildoma terlionė? Bet, kai kaitinsite želatiną mikrobangėje turite labai atidžiai sekti kaitinimo laiką, nes kiekviena mikrobangė skirtinga, tad ir kaitinimo laikas skiriasi. Kai želatina pradės tirpti, gerai išmaišykite ir viskas, atidėkitme į šalį iki tol, kol reikės įmaišyti į kremą. Tik per ilgai žinoma nelaukite, kitaip želatina sustengs. Antras patarimas - prieš sumaišant želatiną su kremu, geriausia, kad kremas būtų kambario temperatūros, tuomet plona srovele pilkite želatiną į kremą ir nuolatos maišykite. Arba galima atsargiai sumaišyti gerą stiklinę kremo su želatina ir paskui sumaišyti su likusiu kremu. Kaip Jums paprasčiau. Dabar lieka visus patarimus pritaikyti praktikoje. Kitaip tariant, laukia smagiausia dalis - nekepto torto ruošimas!
Jei galvojate, kad šio torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tuomet jau paliksite tortą stingti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite - praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.
Nieko nėra skaniau už namuose pagamintą tortą! Pradedame gaminti! 🙂
Daiva
Atsakyti
Daiva
Atsakyti