Kreminis mangų tortas yra tikras vasaros desertų karalius. Sunokęs, ryškiai geltonas ir saldus mangas yra vienas mano mėgstamiausių vaisių, o tortas pagamintas naudojant du tokius mangus ir kreminį sūrį yra neapsakomai švelnios, lengvos tekstūros ir toks skanus! O kai dar į torto sudėtį įeina kokoso drožlės, tuomet gauname fantastišką, saulėtą desertą. Egzotiškas torto skonis atrodo gali laisvai nukelti į atostogas po palmėmis, prie vandenyno ar jūros… Na, bet gana svajoti apie atostogas ir trumpai apie torčiuko gaminimą. 🙂
Jeigu ten, kur gyvenate nėra kur nusipirkti ar nusiraškyti sunokusių mangų, tuomet yra dvi išeitys. Pirmoji – naudokite konservuotus mangus (taip netgi sutaupysite laiko, nes nereikės mango nei lupti, nei pjauti nuo kauliuko). Antroji – jei visgi nusipirkote mangų, bet jie yra kieti ir nesunokę, tuomet palaikykite mangus kambario temperatūroje 2-3 dienas ir jie kuo puikiausiai sunoks tiesiog bestovėdami ant virtuvė spintelės bei bus idealūs torto gaminimui.
Gaminant kreminio sūrio tortus svarbiausia yra kantrybė. Todėl, kai iškepsite tortą, jį visiškai atvėsinkite ir tada palikite šaldytuve pernakt, arba jei kepsite ryte, tuomet išlaukite vakaro, tam, kad tortas sustengtų ir visi skoniai “susidraugautų“. Na, o po to jau dekoruokite pagal savo fantaziją. Tingite gaminti mangų džemą? Ne bėda – tortas bus super skanus ir be jo. Tuomet puoškite vaisiais ar uogomis.
Beje, šį tortą yra labai patogu užšaldyti, jeigu norite pasimėgauti torto gabalėliu, sakykime, po poros savaičių. Aš taip šaldau vidutinio dydžio torto gabalėlius atskiruose, plastikiniuose maišeliuose. Po to torto gabalėlį išimame iš šaldiklio ir paliekame šaldytuve pora valandų ar pernakt. Torto skonis visiškai nepasikeičia ir kaip patogu!
Astra
Atsakyti
Jonita
Atsakyti