Kreminis mangų tortas yra tikras vasaros desertų karalius. Sunokęs, ryškiai geltonas ir saldus mangas yra vienas mano mėgstamiausių vaisių, o tortas pagamintas naudojant du tokius mangus ir kreminį sūrį yra neapsakomai švelnios, lengvos tekstūros ir toks skanus! O kai dar į torto sudėtį įeina kokoso drožlės, tuomet gauname fantastišką, saulėtą desertą. Egzotiškas torto skonis atrodo gali laisvai nukelti į atostogas po palmėmis, prie vandenyno ar jūros… Na, bet gana svajoti apie atostogas ir trumpai apie torčiuko gaminimą. 🙂
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu ten, kur gyvenate, nėra kur nusipirkti ar nusiraškyti sunokusių mangų, tuomet yra kelios išeitys. Pirmoji – naudokite konservuotus mangus (taip netgi sutaupysite laiko, nes nereikės mango nei lupti, nei pjauti nuo kauliuko). Antroji – jei visgi nusipirkote mangų, bet jie yra kieti ir nesunokę, tuomet palaikykite mangus kambario temperatūroje 2-3 dienas ir jie kuo puikiausiai sunoks tiesiog bestovėdami ant virtuvė spintelės bei bus idealūs torto gaminimui.
- Kreminio sūrio atveju, jei neturite "Philadelphia" prekės ženklo sūrio, galite naudoti bet kurį kitą kreminį sūrį, tik įsitikinkite, kad jo konsistencija būtų panaši. Taip pat galima pasirinkti ir mažesnio riebumo kreminį sūrį, nors rezultatas gali būti šiek tiek mažiau kremingas.
- Kokosų drožles galima pakeisti smulkintais migdolais arba lazdyno riešutais, jei neturite kokoso drožlių ar nemėgstate jų skonio. Tai suteiks pagrindui kitokį, bet ne mažiau skanų poskonį.
- Pagrindui naudojamų sausainių atveju, galite rinktis tarp sviestinių, digestive tipo ar net "Oreo" sausainių (pašalinus kreminį įdarą). Kiekvienas pasirinkimas suteiks torto pagrindui kitokį charakterį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Gaminant kreminio sūrio tortus svarbiausia yra kantrybė. Todėl, kai iškepsite tortą, jį visiškai atvėsinkite ir tada palikite šaldytuve pernakt, arba jei kepsite ryte, tuomet išlaukite vakaro, tam, kad tortas sustengtų ir visi skoniai "susidraugautų". Tik po to galima dekoruoti pagal savo fantaziją ar skonį.
- Renkantis mangus tortui, atkreipkite dėmesį į jų sunokimo laipsnį – jie turėtų būti minkšti, bet ne pernokę ar sugižę. Idealus mangas lengvai pasiduoda spaudimui ir skleidžia malonų aromatą.
- Prieš pradedant gaminti, įsitikinkite, kad kreminis sūris ir kiaušiniai yra kambario temperatūros – tai padės išvengti masės sušokimo ir užtikrins, kad tortas būtų vientisas ir švelnus.
- Kepant tortą, vandens vonelė (indas su vandeniu po tortu) padeda išlaikyti drėgmę orkaitėje ir apsaugo tortą nuo sutrūkinėjimo ar perdžiūvimo. Tai ypač svarbu kreminio sūrio tortams, kurie linkę jautriai reaguoti į kaitros pokyčius.
- Tingite gaminti mangų džemą? Ne bėda – tortas bus super skanus ir be jo. Tuomet puoškite vaisiais ar uogomis, pavyzdžiui, šviežiomis braškėmis, aviečių ir juodųjų serbentų uogomis, arba tiesiog pabarstykite kokoso drožlėmis ar šokolado gabaliukais.
- Beje, šį tortą yra labai patogu užšaldyti, jeigu norite pasimėgauti torto gabalėliu, sakykime, po poros savaičių. Užšaldykite vidutinio dydžio torto gabalėlius atskiruose, plastikiniuose maišeliuose. Po to torto gabalėlį išimame iš šaldiklio ir paliekame šaldytuve pora valandų ar pernakt. Torto skonis visiškai nepasikeičia, o ir kaip patogu!
Jonita
Atsakyti