Šį oreo tortą pagaminsite, ir jei visai tam neturite laiko ar nesate didžiulis tortų kepėjas. Tik vienas, du ir tortas jau "ruošiasi" suvalgymui šaldytuve. Man itin patinka tortai ar pyragai, kai pasigamini itin greitai ir paprastai, bet tuo pačiu jie gaunasi nuodėmingai skanūs.
Tiesa originaliame šio torto recepte kremą gamino be jokios želatinos. Tiesiog suplakė maskarponės sūrį su kondensuotu pienu. Man toks kremas gavosi tikrai itin skystas ir supratau, kad tikriausiai nesustings tortas, o išbėgs per šonus. Todėl nuo savęs kremui pridėjau vieną šaukštą želatinos. Tikrai su juo nieko nesugadinau, kremas gavosi minkštas, lengvai kabinamas šaukštu, bet išlaikė formą. Ir žinoma - labai skanus.
O jūs ar naudosite želatiną ar ne, nuspręskite patys. Bet šį tortą pasigaminti privalote. O gal jis net puikuosis ant šventinio stalo?
Gamindama naudojau 24 centimetrų kepimo formą.