Toks lenkiškas tortas Karpatka yra gaminamas iš plikytos tešlos ir plikyto kremo. Jį labiausiai pamėgs
eklerų gerbėjams. Tortas nesigauna sunkus, tad valgai ir niekaip negali sustoti!
Ingredientų tikrai nedaug, bet pats gaminimo procesas reikalauja kantrybės. Nemeluosiu, man iš pirmo karto gamyba nesigavo, bet iš antro jau buvo viskas gerai.
Itin svarbu, kad visi ingredientai būtų maždaug kambario temperatūros. Tai svarbiausia gaminant tešlą, nes kitu atveju kiaušinius gali sutraukti ir blynai nebus itin purūs.
Taip pat į kremą privalo įlašinti vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Ji priduoda nuostabų skonį bei aromatą.
Tešlai geriausia būtų naudoti vidutinio dydžio kiaušinius. Tešla turi gautis nei skysta, nei tiršta. Mėginam gaminti kartu!
Atsakinėjama į Komentarą