Tortas "Kurmio kalnelis" su kapučino skonio varškės kremu

2025-04-25 Autorius oSkanu.lt

Tortas "Kurmio kalnelis" su kapučino skonio varškės kremu
Tortas "Kurmio kalnelis" su kapučino skonio varškės kremu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subtilų kavos skonį, sujungtą su švelniu varškės kremo švelnumu. Šis desertas išsiskiria savo originalia išvaizda – primena mažą kalvą arba kurmiarausį, kuris patrauks visų dėmesį ant šventinio stalo. Šokoladinis biskvitas yra idealus pagrindas turtingam kapučino skonio kremui, o vaisių įdaras suteikia gaivumo natą, kuri puikiai subalansuoja saldumą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje kefyro galite naudoti rūgpienį arba natūralų jogurtą, tai suteiks biskvitui panašų minkštumą ir drėgnumą.
  • Jei neturite kapučino miltelių, galite naudoti tirpią kavą sumaišytą su cinamonu ir šlakeliu vanilės ekstrakto.
  • Vietoje konservuotų ananasų tinka šviežiai supjaustyti ananasai, tačiau tokiu atveju reikės papildomai paruošti sirupą iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
  • Kreminę varškę galima pakeisti maskarpone, bet tuomet sumažinkite cukraus kiekį, nes maskarpone yra saldesnis.
  • Tarkuotą šokoladą galima pakeisti šokolado drožlėmis arba kakavos milteliais.
  • Vietoje 35% riebumo grietinėlės galima naudoti 30% riebumo, bet tada rekomenduojama padidinti grietinėlės standiklio kiekį.
  • Bananus galima pakeisti persikais arba nektarinais, jei norite kitokio vaisių skonio derinio.
  • Jei esate alergiški želatinai, galite naudoti agar-agar, tačiau tuomet reikia mažesnio kiekio (apie 1/3 šaukštelio).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Biskvitą kepkite iš vakaro, kad per naktį jis visiškai atvėstų – taip bus lengviau jį pjaustyti ir formuoti.
  • Kiaušinius išplakite labai gerai, kad gautumėte purų biskvitą – tai yra vienas svarbiausių šio recepto sėkmės veiksnių.
  • Įdarui naudojamus vaisius supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais, kad tortas būtų vienodai drėgnas visose vietose.
  • Kremą plakite šaltame dubenyje – taip jis greičiau susiplaks ir bus putlesnis.
  • Prieš dedant trupinių dekoraciją ant torto viršaus, truputį atvėsinkite kremą šaldytuve, kad jis geriau laikytų formą.
  • Tortą laikykite šaldytuve ne mažiau kaip 3 valandas prieš patiekiant, kad visi sluoksniai gerai susigulėtų.
  • Pjaustydami tortą, peilį pamerkite į karštą vandenį ir nušluostykite – taip pjūviai bus švaresni ir lygesni.
  • Tortą galima paruošti likus dienai iki šventės – per naktį jis dar labiau įgaus skonio.
  • Jei norite torto kraštuose gražiai matomų sluoksnių, prieš užtepant kremą, torto kraštus apvyniokite acetato juosta.
  • Naudokite kambario temperatūros kiaušinius – taip gausite geresnę biskvito tekstūrą.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 3 (M dydžio)
    • cukrus: 145 gramų
    • miltai: 135 gramų
    • kambario temperatūros kefyras: 90 mililitrų
    • verdantis vanduo: 40 mililitrų
    • kakava: 35 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio su kaupu
    • vanilės aromatas: šiek tiek
    • druska: šiek tiek
    Įdarui:
    • bananai: 2 (didesni)
    • konservuoti ananasai: 320 gramų (+100 mililitrų skysčio nuo ananasų)
    • želatina: 1 šaukštelio
    Kremui:
    • kreminė varškė: 200 gramų
    • tiršta grietinė: 200 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
    • grietinėlės standiklis: 27 gramų
    • kapučino milteliai: 25 gramų
    • tarkuotas šokoladas: 25 gramų
    • cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių biskvitui kiaušinių trynius, cukrų bei verdantį vandenį išplakame iki standžių putų, plakame maždaug 6-7 minutes.
  2. 2. Pilame kefyrą, beriame druską, persijotus miltus, kakavą bei kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome - neplakame!
  3. 3. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame atskirai iki standumo, atsargiai įmaišome į tešlą.
  4. 4. Torto formos (20-22 centimetrų skersmens) dugną išklojame su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
  5. 5. Tada kepame iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu, jei iešmelis neaplipęs tešla - biskvitas jau iškepęs, jei aplipęs - kepame dar kelias minutes.
  6. 6. Iškepusį biskvitą paliekame pravėsti, atsargiai išimame, apverčiame ant grotelių bei paliekame visiškai atvėsti.
  7. 7. Po to įdarui ananasų sirupą sumaišome su želatina, šiek tiek pašildome, kad ištirptų, neužviriname!
  8. 8. Ananasus supjaustome nedideliais gabaliukais bei ant jų užpilame ananasų sirupą ir padedame šaltai. Turi truputį apstingti, bet nevisiškai.
  9. 9. Paskui kremui varške, grietinę, grietinėlę, cukrų, kapučino miltelius bei standiklio miltelius išplakame iki purios, standžios masės.
  10. 10. Atsargiai įmaišome sutarkuotą šokoladą bei padedame šaltai.
  11. 11. Biskvito viršų išskobiame, kad būtų apie 1 centimetro aukščio kraštai, dedame prie kraštų aplink bananus.
  12. 12. Į vidurį dedame apstingusius ananasus su želė, užtepame kremą, formuodami kalnelį. Ant viršaus apibarstome trupiniais iš likusio biskvito.
  13. 13. Maždaug 3-4 valandoms dedame į šaldytuvą.
  14. 14. Papuošiame pagal savo norus ir fantaziją.
  15. 15. Pjaustome ir skanaujame!
Tortas Napoleonas su kremu
(43)
Nekeptas sūrio tortas | Receptas
(25)
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)