Tortas "Kurmio kalnelis" su kapučino skonio varškės kremu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subtilų kavos skonį, sujungtą su švelniu varškės kremo švelnumu. Šis desertas išsiskiria savo originalia išvaizda – primena mažą kalvą arba kurmiarausį, kuris patrauks visų dėmesį ant šventinio stalo. Šokoladinis biskvitas yra idealus pagrindas turtingam kapučino skonio kremui, o vaisių įdaras suteikia gaivumo natą, kuri puikiai subalansuoja saldumą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje kefyro galite naudoti rūgpienį arba natūralų jogurtą, tai suteiks biskvitui panašų minkštumą ir drėgnumą.
- Jei neturite kapučino miltelių, galite naudoti tirpią kavą sumaišytą su cinamonu ir šlakeliu vanilės ekstrakto.
- Vietoje konservuotų ananasų tinka šviežiai supjaustyti ananasai, tačiau tokiu atveju reikės papildomai paruošti sirupą iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
- Kreminę varškę galima pakeisti maskarpone, bet tuomet sumažinkite cukraus kiekį, nes maskarpone yra saldesnis.
- Tarkuotą šokoladą galima pakeisti šokolado drožlėmis arba kakavos milteliais.
- Vietoje 35% riebumo grietinėlės galima naudoti 30% riebumo, bet tada rekomenduojama padidinti grietinėlės standiklio kiekį.
- Bananus galima pakeisti persikais arba nektarinais, jei norite kitokio vaisių skonio derinio.
- Jei esate alergiški želatinai, galite naudoti agar-agar, tačiau tuomet reikia mažesnio kiekio (apie 1/3 šaukštelio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Biskvitą kepkite iš vakaro, kad per naktį jis visiškai atvėstų – taip bus lengviau jį pjaustyti ir formuoti.
- Kiaušinius išplakite labai gerai, kad gautumėte purų biskvitą – tai yra vienas svarbiausių šio recepto sėkmės veiksnių.
- Įdarui naudojamus vaisius supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais, kad tortas būtų vienodai drėgnas visose vietose.
- Kremą plakite šaltame dubenyje – taip jis greičiau susiplaks ir bus putlesnis.
- Prieš dedant trupinių dekoraciją ant torto viršaus, truputį atvėsinkite kremą šaldytuve, kad jis geriau laikytų formą.
- Tortą laikykite šaldytuve ne mažiau kaip 3 valandas prieš patiekiant, kad visi sluoksniai gerai susigulėtų.
- Pjaustydami tortą, peilį pamerkite į karštą vandenį ir nušluostykite – taip pjūviai bus švaresni ir lygesni.
- Tortą galima paruošti likus dienai iki šventės – per naktį jis dar labiau įgaus skonio.
- Jei norite torto kraštuose gražiai matomų sluoksnių, prieš užtepant kremą, torto kraštus apvyniokite acetato juosta.
- Naudokite kambario temperatūros kiaušinius – taip gausite geresnę biskvito tekstūrą.