konservuoti ananasai: 320 gramų (+100 mililitrų skysčio nuo ananasų)
želatina: 1 šaukštelio
Kremui:
kreminė varškė: 200 gramų
tiršta grietinė: 200 gramų
35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
grietinėlės standiklis: 27 gramų
kapučimo milteliai: 25 gramų
tarkuotas šokoladas: 25 gramų
cukrus: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių biskvitui kiaušinių trynius, cukrų bei verdantį vandenį išplakame iki standžių putų, plakame maždaug 6-7 minutes. Pilame kefyrą, beriame druską, persijotus miltus, kakavą bei kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome - neplakame!
2. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame atskirai iki standumo, atsargiai įmaišome į tešlą. Torto formos (20-22 centimetrų skersmens) dugną išklojame su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
3. Tada kepame iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu, jei iešmelis neaplipęs tešla - biskvitas jau iškepęs, jei aplipęs - kepame dar kelias minutes. Iškepusį biskvitą paliekame pravėsti, atsargiai išimame, apverčiame ant grotelių bei paliekame visiškai atvėsti.
4. Po to įdarui ananasų sirupą sumaišome su želatina, šiek tiek pašildome, kad ištirptų, neužviriname! Ananasus supjaustome nedideliais gabaliukais bei ant jų užpilame ananasų sirupą ir padedame šaltai. Turi truputį apstingti, bet nevisiškai.
5. Paskui kremui varške, grietinę, grietinėlę, cukrų, kapučino milteius bei standiklio miltelius išplakame iki purios, standžios masės. Atsargiai įmaišome sutarkuotą šokoladą bei padėti šaltai.
6. Biskvito viršų išskobiame, kad būtų apie 1 centimetro aukščio kraštai, dedame prie kraštų aplink bananus. Į vidurį dedame apstingusius ananasus su želė, užtepame kremą, formuodamos kalnelį. Ant viršaus apibarstome trupiniais iš likusio biskvito. Maždaug 3-4 valandoms dedame į šaldytuvą. Skanaujame!