prinokę persimonai: 1 didelio (galite keistis kitais vaisiais arba uogomis)
citrinos sultys
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių tešlai grietinę, kondensuotą pieną sumaišome su cukrumi bei kepimo milteliais.
2. Po truputį dedame miltus bei suminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
3. Ją padaliname į 6 dalis bei iškočiojame plonus lakštus. Patartina pasiruošti visus lakštus iškart, dar prieš kepant.
4. Tuomet gerai įkaitiname keptuvę bei po vieną iškepame lakštus. Kepame sausoje keptuvėje be visiškai jokių riebalų. Lakštai kepa itin greitai – maždaug po vieną minutę iš kiekvienos pusės.
5. Tuo tarpu, kol lakštai vėsta, pasiruošiame plikytą kremą. Kiaušinį išplakame su cukrumi.
6. Įdedame miltus bei gerai išmaišome.
7. Supilame pieną bei vėl gerai išmaišome.
8. Statome indą su kremu ant silpnos ugnies bei verdame nuolatos maišydamos, kol kremas sutirštės.
9. Paskui nuimame puodą nuo ugnies, įdedame sviestą, supilame kondensuotą pieną bei išmaišome.
10. Leidžiame kremui atvėsti.
11. Didelį prinokusį persimoną nulupame bei virtuviniu trintuvu sutriname su trupučiu cukraus bei citrinos sulčių.
12. Po to, atvėsus torto papločiams, formuojame tortą. Dedame vieną tešlos lakštą bei jį sutepame kremu.
13. Tada dedame kitą lakštą – sutepame persimono mase. Persimono masės šiek tiek pasiliekame.
14. Tuomet dedame kitus lakštus bei juos pertepame kremu.
15. Uždėjusios paskutinį tešlos lakštą, likusį kremą sumaišome su atidėta persimono mase bei aptepame torto viršų.
16. Tortą dedame į šaldytuvą bei palaikome mažiausiai kelias valandas.
17. Aš torto šį kartą niekuom nepuošiau, bet jeigu norisi Jūs tai galite padaryti pagal savo fantaziją. Skanaujame!
18. Pastebėjimas: Tortas gavosi labai minkštas, sodrus, saldus bei itin gardus. Tikrai rekomenduoju kada tokį pasigaminti.:)
19. Rekomendacija: Daugiau Napoleono receptų rasite: Napoleono receptai.
Atsakinėjama į Komentarą