Greitas biskvitinis tortas su mascarpone sūriu ir persikais

2024-01-15 Autorius oSkanu.lt

Greitas biskvitinis tortas su mascarpone sūriu ir persikais
Ar mėgstate konservuotus persikus tortus? O maskarponės sūrį? Šiandien Juos abu sujungsime viename torte, kurį tikrai nėra sunku pagaminti ir reikia visai nedaug ingredientų. Nors jis ir greitai paruošiamas, tačiau gaunasi tikrai labai skanus. Su vyru labai jį mėgstame skanauti prie kavos puodelio, o vaikas su didžiausiu pasimėgavimu valgo jį prie arbatos. 

Aš šiam tortukui naudojau pirktinį biskvitą, kas dar labiau pagreitina visą procesą, bet jeigu norite, jį drąsiai galite išsikepti ir pagal savo pamėgtą receptą, tik tada visa gamyba užims kiek ilgiau. Žinoma, tik tikriausiai su naminiu biskvitu, gali būti dar skaniau!

Ingredientai

    • biskvitas (naudojau pirktinį, bet galite išsikepti pagal savo mėgstamą receptą)
    • riebi grietinėlė: 300 mililitrų
    • mascarpone sūris: 200 gramų
    • cukrus: 0,75 stiklinės
    • vanilė
    • kvapnus stiprus alkoholinis gėrimas (biskvitui sulaistyti)
    • konservuoti persikai
    • migdolų riekelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grietinėlę išplakame su cukrumi bei vanile iki standžios masės.
  2. 2. Tada į ją įdedame mascarpone sūrį bei dar kartą gerai sumaišome.
  3. 3. Tuomet biskvitą šiek tiek sulaistome alkoholiniu gėrimu.
  4. 4. Tepame pusę kremo, ant jo išdėliojame konservuotų persikų gabaliukus. Ir vėl sluoksnis likusio kremo.
  5. 5. Išlyginame paviršių bei pabarstome apkeptais migdolais.
  6. 6. Pjaustome ir skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Jeigu biskvitas storas, žinoma, reikia tepti kremą ir tarp sluoksnių bei pasilikti šiek tiek aptepimui. Bet mano atveju biskvitas gana plonas, todėl tortas toks labai jau kreminis išėjo, o biskvito sluoksnis tik vienas.
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Šokolado ir citrusinių vaisių tortas
(3)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
(1)