Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų

2021-12-18 Autorius oSkanu.lt

Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
Kaip ir daugelis tortų, taip ir šis - tikra kalorijų bomba, bet visiškai be jokio cukraus, be jokių miltų ir be nuodėmės nuklysti nuo sveikos keto mitybos. Gal vienintelė šiame recepte esanti "nuodėmė" - saldikliai esantys karameliniam padaže, bet kiekvienam pagal tolerancijos lygį, nes galite parduotuvėse rasti karamelinių padažų su ksilitoliu, maltiloliu, suklaroze, sacharoze.

Šis Snickers tortas-pyragas idealiai tiks tiek vakarienei, tiek pusryčiams prie keto kavos. Taigi pasigaminkite šią labai skanų becukrį desertą! 

Tortas padalinamas į 16 nedidelių gabaliukų, kurio kiekvieno maistinė vertė: 333 kilokolorijų, 32 gramai riebalų; 7gramai baltymų; 4 gramai angliavandenių.

Viso tokio Snickers torto maistinė vertė: 5328 kcal, 513 gramų riebalų; 115 gramų baltymų; 61 gramai angliavandenių.

Ingredientai

    Snickers torto pyrago biskvitui:
    • migdolų miltai: 115 gramų
    • minkštas sviestas: 115 gramų
    • ksilitolio saldiklis: 100 gramų
    • kiaušiniai: 6 M dydžio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maskarponės kremas: 225 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Riešutų sviesto pertepimui:
    • maskarponės kremas: 140 gramų
    • ksilitolio saldiklis: 40 gramų
    • riešutų sviestas: 100 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 20 gramų
    Karameliniam pertepimui:
    • maskarponės kremas: 140 gramų
    • becukris karamelinis sirupas: 30 gramų (pasirenkame pagal savo saldiklių toleranciją)
    Šokoladiniam pertepimui:
    • maskarponės kremas: 140 gramų
    • kakava: 20 gramų
    • grietinėlė: 30 gramų
    • ksilitolio saldiklis: 40 gramų
    • migdolų pienas: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito gamyba ir kepimas: Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Ksilitolį sumaišykite su minkštu sviestu, vanile bei maskarponės kremu. Maišykite rankomis arba plakikliu, naudodami mažą greitį.
  3. 3. Tada įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus su kepimo milteliais.
  5. 5. Palengva berkite migdolų miltus į skystąją tešlą, ją išmaišykite.
  6. 6. Tuomet pusę gautos tešlos pilkite į 22 centimetrų kepimo formą nuimamais kraštais.
  7. 7. Kepkite maždaug 30-40 minučių. Pirmas 20 minučių kepkite naudodami kaitrą iš viršaus ir apačios, likusį laiką kaitinkite tik iš apačios, nes biskvitas gana lengvai skrunda.
  8. 8. Iškepę pirmą biskvitą, kepkite antrąjį.
  9. 9. Iškeptus biskvitus atvėsinkite. Tą, kuris gavosi storesnis, perpjaukite pusiau, horizontaliai.
  10. 10. Pertepimų ruošimas: Visus pertepimus, kurių reikia šiam tortui, ruoškite lygiai taip pat. Tiesiog sumaišykite atskirų pertepimų produktus tarpusavyje - skirtinguose indeliuose.
  11. 11. Snickers torto surinkimas: Prieš sutepdami biskvitus šiek tiek pašlakstykite migdolų pienu.
  12. 12. Tada ant pagrindo tepkite šokoladinį pertepimą, o ant kito biskvito karamelinį pertepimą, juos sudėkite taip, kad kremai susiliestų.
  13. 13. Tuomet ant biskvito viršaus tepkite riešutų sviesto pertepimą.
  14. 14. Tortą šiek tiek suspauskite ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms sustingti (geriausia per visą naktį).
  15. 15. Dekoruokite pasirinktais produktais. Skanaukite!
  16. 16. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)