Nekeptas baltojo šokolado ir damų pirštelių tortas su uogomis - braškėmis ir želatina

2019-03-21 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Nekeptas baltojo šokolado ir damų pirštelių tortas su uogomis - braškėmis ir želatina
Šį nekepto torto receptą radau viename angliškame portale ir nusprendžiau išmėginti, kol namie turėjau braškių. Tik aš gaminau didesnėje tortinėje (26 centimetrų skersmens), todėl pasikeičiau ingredientų kiekius; šiek tiek sumažinau grietinėlės kiekį, nes pati ne itin ją mėgstu. Kitą kartą gamindama sausainius perpjoviau perpus, nes kremo sluoksnis gavosi ne aukštas (tokio ir norėjau), o sausainiai buvo per daug išsikišę. Neatidžiai iki galo išsiverčiau receptą ir gautą skystą masę supyliau ant sausainių ir paskui ant braškių, tai man šiek tiek viskas susimaišė ir sausainiai permirko. Aišku skoniui tai visai netrukdė. Kas paragavo - visi tikrai pagyrė. Man asmeniškai buvo šiek tiek per saldus ir per sunkus kremas, nors braškės gerai atliko savo funkciją. Kiti sakė, kad saldumas pats tas ir valgė net po keletą gabaliukų.

Ingredientai

    • baltas šokoladas: 300 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • želatina: 4 valgomųjų šaukštų
    • damų piršteliai: 240 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 4
    • cukrus: 50 gramų
    • braškės: ~500-700 gramų (arba kitos sezoninės uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nupjaukite trečdalį damų pirštelių (kitą kartą aš pjausiu perpus).
  2. 2. Torto formą išklokite su kepimo popieriumi.
  3. 3. Šonuose sustatykite sausainius bei nupjautų galų dalį paskirstykite ant dugno.
  4. 4. Tuomet užkaitinkite pieną beveik iki virimo. Iki baltumo išsukite kiaušinio trynius su cukrumi. Toliau plakdamos supilkite karštą pieną.
  5. 5. Gautą masę maišydamos kaitinkite, kol pradės tirštėti (tik neleiskite užvirti). Užpilkite viską ant gabaliukais sulaužyto šokolado bei maišykite kol jis ištirps bei masė taps vienalytė.
  6. 6. Grietinėlę išplakite iki standumo bei atsargiai sumaišykite su šokoladine mase.
  7. 7. Tada du valgomuosius šaukštus želatinos užpilkite vandeniu bei ištirpinkite.
  8. 8. Po to šokoladinę masę padalinkite pusiau, į vieną dalį įpilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite. Įpilkite į tortinę bei palikite šaldytuve maždaug 15 minučių. Ant pastingusios masės dėkite braškes.
  9. 9. Paruoškite kitus du valgomuosius šaukštus želatinos bei sumaišykite su likusia šokolado mase. Užpilkite ją ant braškių sluoksnio.
  10. 10. Vėl dėkite į šaldytuvą bent jau 5 valandoms (arba dar geriau visai nakčiai).
  11. 11. Kai visiškai sustings puoškite tortą. Lepinkitės!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau tortų su braškėmis receptų rasite: Tortai su braškėmis.
Nekeptas baltojo šokolado ir damų pirštelių tortas su uogomis - braškėmis ir želatina
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)
Tortas "Vyšnių korys"
(7)
Blynų tortas Petsonas
(2)