Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų skersmens forma.
Ingredientai
Šokoladiniam biskvitui:
miltai: 100 gramų
sviestas: 100 gramų
cukrus: 30 gramų (sviestui)
juodas šokoladas: 100 gramų
druska: labai mažo žiupsnelio
vanilinis cukrus: žiupsnelio
kepimo milteliai: 11 gramų
kiaušiniai: 4
cukrus: 130 gramų (baltymams)
šviesus kreminis likeris: 3-4 valgomųjų šaukštų
Juodojo šokolado sluoksniui:
juodas šokoladas: 200 gramų (kuo daugiau kakavos)
sviestas: 50 gramų
35% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
šviesus kreminis likeris: 50 mililitrų
želatina: 8 gramų
Pieniško šokolado sluoksniui:
pieniškas šokoladas: 200 gramų
sviestas: 50 gramų
35% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
šviesus kreminis likeris: 50 mililitrų
želatina: 8 gramų
Baltojo šokolado sluoksniui:
baltas šokoladas: 200 gramų
sviestas: 50 gramų
35% riebumo grietinėlė: 200 mililitrų
šviesus kreminis likeris: 50 mililitrų
želatina: 8 gramų
Glajui:
baltas šokoladas: 100 gramų
grietinėlė: 50 mililitrų
sviestas: 50 gramų
želatina: 4 gramų
Recepto paruošimas
1. Biskvitas: Atskiriame trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakame su cukrumi (30 gramų) bei vaniliniu cukrumi iki purumo. Įberiame druską, supilame ant vandens garų vonelės išlydytą bei atvėsintą šokoladą, gerai išplakame. Sudedame trynius bei vėl viską išplakame. Atskirai išplakame baltymus su cukrumi (130 gramų) iki standumo (paviršius turi gautis blizgantis, lygus, baltymai turi nekristi iš apversto dubens). Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais. Sudedame kartu šokoladinę masę, baltymus bei suberiame miltus. Viską labai atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Formos dugną išklojame su kepimo popieriumi, supilame tešlą bei kepame 160 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių (tikriname mediniu pagalėliu: jei pagalėlis sausas – biskvitas jau iškepęs).
2. Apipjaustome iškepusio bei atvėsinto biskvito šonus – maždaug 1 centimetrą (taip, kad, įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų bei formos būtų 1 cm tarpas). Biskvitas yra labai trapus, todėl atsargiai ji nuiminėjame nuo kepimo popieriaus! Biskvitą sulaistykite likeriu bei dėkite į šaldymo kamerą. Laikykite ten tol, kol ruošite šokolado sluoksnius.
3. Šokolado sluoksniai: Visą želatiną (24 gramus) užpilkite 50 mililitrų šaltos grietinėlės bei palikite išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) gerai atšaldykite bei išplakite iki standumo. Pastatykite į šaldytuvą.
4. Darykite juodojo šokolado sluoksnį. Juodąjį šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, dėkite į puodą kartu su sviestu bei ant silpnos ugnies maišydamos pakaitinkite, kol viskas išsilydys. Dėkite trečdalį išbrinkusios želatinos bei dar maišydamos pakaitinkite, kol želatina ištirpsta (neužvirinkite). Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite likerį. Masę atvėsinkite. Dėkite trečdalį grietinėlės, viską atsargiai išmaišykite.
5. Išimkite iš šaldymo kameros biskvitą. Dėkite jį į formą nuimamais kraštais (jei jūsų forma nėra labai sandari, išklojame ją maistine plėvele). Į tarpą, esantį tarp biskvito bei formos, pilkite šokolado masę. Kas lieka, supilkite ant biskvito viršaus, išlyginkite paviršių bei statykite į šaldymo kamerą.
6. Pieniško ir baltojo šokolado sluoksniai: Analogiškai paruoškite pieniško šokolado masę. Atvėsinkite bei supilkite ant jau apstingusio juodojo sluoksnio (paliečiame paviršių pirštu, jei pakankamai sutvirtėjęs – galite atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl statykite į kamerą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilkite baltojo šokolado masę. Vėl stingdykite.
7. Glajus: Želatiną užpilkite 1,5 valgomojo šaukšto grietinėlės, palikite išbrinkti. Grietinėlę pakaitinkite kartu su sviestu, kol sviestas išsilydo. Užvirinkite. Sudėkite baltąjį šokoladą. Kaitinkite, kol išsilydo. Sudėkite išbrinkusią želatiną, visiškai ištirpinkite, bet neužvirinkite. Glajų atvėsinkite bei atsargiai supilkite ant sustingusio torto, pakreipdamos formą į šonus, kad glajus tolygiai pasiskirstytų. Statykite į šaldytuvą, kad tortas pakankamai gerai sustingtų. Skanaus!
8. Pastaba: Maniau, kad tai yra labai sudėtingas tortas, bet, pasirodo, viskas ganėtinai paprasta, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Originaliame recepte rašoma, kad užšaldytas tortas būna labai panašus į šokoladinius ledus. Bet aš tiesiog nespėjau užšaldyti nė gabaliuko – torto labai greitai nebeliko.