Skanus ir šlapias varškės pyragas su šilauogėmis ir kondensuotu pienu

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Skanus ir šlapias varškės pyragas su šilauogėmis ir kondensuotu pienu
Skanus ir šlapias varškės pyragas su šilauogėmis ir kondensuotu pienu - tai desertas, kuris primena pačias gražiausias vasaros dienas. Šis pyragas ne tik džiugina savo švelnia tekstūra ir gaiviu uogų skoniu, bet ir lengvai pagaminamas namų sąlygomis. Varškės pyragai visada buvo mėgstami Lietuvoje, o šilauogės čia suteikia ypatingo gaivumo ir spalvos. Saldus kondensuotas pienas desertui suteikia ypatingą kremiškumą ir švelnų saldumą, kuris puikiai dera su švelnia rūgštele šilauogių. Geriausia šį pyragą skanauti visiškai atvėsusį – tuomet jis tvirtai laikosi, gražiai pjaustosi ir nebyra. 
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: vietoje kvietinių galite naudoti speltos arba avižinius miltus, kad pyragas būtų sveikesnis.
  • Cukrus: galima keisti rudu cukrumi arba kokosų cukrumi švelnesniam ir giliau karamelizuotam skoniui.
  • Sviestas: vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų arba augalinį margarino pakaitalą.
  • Varškė: tinka ir kreminė varškė arba rikota, jei norite švelnesnės tekstūros.
  • Kiaušiniai: veganiškai versijai galima naudoti maltų linų sėmenų ir vandens mišinį (1 šaukštas sėmenų + 3 šaukštai vandens vietoje 1 kiaušinio).
  • Šilauogės: galite keisti avietėmis, braškėmis arba vyšniomis, priklausomai nuo sezono.
  • Saldus kondensuotas pienas: galima naudoti ir augalinį kondensuotą pieną (kokosų arba migdolų), jei reikia be pieno produktų versijos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Varškę prieš naudojimą galite pertrinti per sietelį, kad įdaras būtų ypač kremiškas ir vientisas.
  • Šilauoges prieš dedant į tešlą lengvai apvoliokite miltuose – taip jos tolygiai pasiskirstys pyrago masėje ir nenusės į dugną.
  • Kad pyragas lengviau išsiimtų, kepimo formą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi.
  • Jei norite traškesnio pagrindo, tešlą galite apkepti 10 minučių prieš pilant įdarą.
  • Kepimo metu stebėkite, kad pyrago paviršius neperkeptų – jei pradeda ruduoti per greitai, uždenkite folija.

Ingredientai

    24 cm. skersmens kepimo formai:
    • miltai: 300 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • sviestas: 160 gramų
    • varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • šilauogės: 200 gramų
    • saldus kondensuotas pienas: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
  2. 2. Tada dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi bei tirpintu sviestu.
  3. 3. Tešlą dėkite į kepimo formą. Rankomis suformuokite lygų pagrindą bei kraštelius.
  4. 4. Tuomet varškę išsukite su kiaušiniais bei kondensuotu pienu.
  5. 5. Šilauoges įmaišykite į tešlą ir supilkite ją ant tešlos sluoksnio
  6. 6. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
  7. 7. Pjaustykite ir skanaukite! ;)

Ausra

Kepiau pagal šį recepta, tikrai labai skanu.
Atsakyti

undefined

Manau, kad labai skanu
Atsakyti
Varškės ir persikų pyragas su rikota
(2)
Varškės pyragas su abrikosais
(4)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)