Purų varškės apkepą su razinomis jau tikriausiai mėginote, jį labai gyriau seniau. O šį kartą kitoks. Tai švelnus, orinis varškė apkepas be miltų ir manų - nuostabus desertas tiems, kas mėgsta saldumynus, bet nemėgsta terliotis su gaminimu.
Parduotuvėse tokio gardėsio tu tikrai nerasite. O namie, sugaišite vos 30 minučių. Nepaisant to, kad jame visai nėra miltų, apkepas gaunasi orinis bei tiesiog tirpsta burnoje.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu, jeigu norite kitokio skonio profilio ir tekstūros.
- Vietoje įprasto balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, medų, klevų sirupą arba stevijos saldiklį, jei norite sumažinti kalorijų kiekį.
- 20% riebumo grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu, graikišku jogurtu arba riebesnės grietinėlės ir jogurto mišiniu.
- Krakmolą galima naudoti ne tik bulvių, bet ir kukurūzų krakmolą, kuris suteiks panašią tekstūrą.
- Vaniliną galima pakeisti tikra vanilės ankštimi arba vanilės ekstraktu, kuris suteiks intensyvesnį aromatą.
- Razinas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, abrikosais, slyvomis, datulėmis arba įvairių džiovintų vaisių mišiniu.
- Papildomai galima įdėti citrinos arba apelsino žievelės, kurios suteiks gaivumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant gaminti, visus produktus rekomenduojama išimti iš šaldytuvo ir leisti jiems pasiekti kambario temperatūrą – taip apkepas bus puresnės tekstūros.
- Varškę geriausia prieš naudojimą pertrinti per sietelį arba sutrinti su blenderiu, kad neliktų gumuliukų.
- Kiaušinių baltymus reikia plakti atskirame, švariame, sausame dubenyje, kad jie geriau išsiputų.
- Baltymų putą į varškės masę įmaišyti reikia atsargiai, lėtais judesiais iš apačios į viršų, kad išliktų kuo daugiau oro burbuliukų.
- Jei naudojate razinas ar kitus džiovintus vaisius, juos prieš dedant į masę galima trumpai pamirkyti karštame vandenyje, kad jie taptų minkštesni.
- Kepimo formą reikia gerai ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi, kad apkepas neprikibtų.
- Apkepą reikia kepti vandens vonelėje, kuri padės išvengti per greito išdžiūvimo ir sutrūkinėjimo.
- Norint patikrinti, ar apkepas iškepęs, galima įbesti medinį pagaliuką – jei jis ištrauktas lieka sausas, apkepas yra paruoštas.
Jolanta Sabaliauskaite
Atsakyti
Aš
Vaiva
vitalija
Atsakyti
Roma