Skaniausios naminės varškės spurgos - geriausias receptas

2025-03-14 Autorius oSkanu.lt

Skaniausios naminės varškės spurgos - geriausias receptas
Šiandien pristatome vieną mėgstamiausių lietuviškų desertų - purias ir minkštas naminės varškės spurgas. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą ir yra tapęs tikru šeimos favoritu daugelyje Lietuvos namų. Varškės spurgos yra puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, popietės arbatėlei ar tiesiog maloniam pasilepinimui. Jų paruošimas nėra sudėtingas, o rezultatas - neapsakomai skanus. Paruoštos iš šviežios varškės, šios spurgos turi malonų, lengvai saldų skonį ir puikią tekstūrą. Kiekvienas kąsnis primena vaikystę ir močiutės virtuvę, kur šie skanėstai būdavo gaminami ypatingomis progomis. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su keletu alternatyvų: 

  • Vietoje birios varškės galite naudoti grietininę varškę arba riebesnę (15%) varškę geresniam skoniui.
  • Jei neturite kepimo miltelių, galite naudoti sodą ir citrinos sultis (1 arbatinis šaukštelis sodos ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių).
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu (4-5 valgomieji šaukštai).
  • Kvietiniai miltai gali būti pakeisti spelta miltais arba iš dalies pakeisti viso grūdo miltais (50/50 santykiu) sveikatai palankesnei versijai.
  • Aliejų kepimui galima rinktis tarp saulėgrąžų, kokosų arba rafinuoto rapsų aliejaus.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros - tai padės tešlai geriau susimaišyti.
  • Tešlą formavimui geriausia naudoti šiek tiek drėgnas rankas, taip tešla mažiau lips.
  • Aliejaus temperatūra turi būti tinkama - per žemas karštis lems, kad spurgos sugers daug aliejaus, o per aukštas karštis lems, kad išorė keps per greitai, o vidus liks žalias.
  • Prieš kepant pirmąją spurgą, įmeskite mažą tešlos gabalėlį patikrinti aliejaus temperatūrą.
  • Kepkite spurgas mažomis partijomis, kad išlaikytumėte tinkamą aliejaus temperatūrą.
  • Iškeptas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • 9% biri varškė: 200 gramų
    • 9% varškė pakelyje: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1,5-2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 200 gramų
    • aliejus (kepimui)
    • cukraus pudra (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ištriname varškę su cukrumi, įdedame kiaušinį, viską gerai išmaišome.
  2. 2. Kepimo miltelius sumaišome su miltais bei sijojame į varškės masę.
  3. 3. Tešlą formuojame drėgnomis rankomis.
  4. 4. Tuomet į puodą supilame maždaug puse litro aliejaus, jį pakaitiname ir tik paskui verdame spurgytes. Aliejus yra tinkamo karščio, kai spurgos pagelsta maždaug per 10 minučių.
  5. 5. Išvirusias spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  6. 6. Paskui apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!

Atsakinėjama į Komentarą

Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)
Pats skaniausias tiramisu su grietinėle
(8)
Juodojo miško desertas su vyšniomis
(2)