Eton mess mousse – angliškas desertas su braškėmis, bezė ir grietinėle

2024-12-02 Autorius oSkanu.lt

Eton mess mousse – angliškas desertas su braškėmis, bezė ir grietinėle
Eton mess – tai klasikinis angliškas desertas, kuriame dera šviežios braškės, traški bezė ir puri plakta grietinėlė. Šis desertas, kilęs iš Etono koledžo, tradiciškai patiekiamas per metines kriketo varžybas. Jo pavadinimas „mess“ (liet. netvarka) atspindi neformalią patiekalo išvaizdą, tačiau skonis yra nepriekaištingas. Gyvendama Anglijoje, atradau šį desertą ir nuo tada jis tapo vienu mėgstamiausių mano saldumynų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grietinėlė: vietoj 30% grietinėlės galite naudoti 35% riebumo grietinėlę arba augalinę grietinėlę, jei norite veganiško varianto.
  • Braškių alternatyvos: jei nėra braškių, puikiai tiks avietės, mėlynės ar net mangai, suteikiantys desertui egzotišką skonį.
  • Bezė: galite naudoti pirktines mini morengines sausainėles arba pasigaminti jas namuose.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Ingredientų sujungimas: siekiant išlaikyti bezių traškumą, ingredientus sumaišykite likus kelioms minutėms iki patiekimo.
  • Sluoksniavimas: desertą galite sluoksniuoti į atskiras taures arba patiekti viename dideliame dubenyje, sumaišydami visus ingredientus.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (6 porcijos): apie 300 kcal 

Ingredientai

    • Grietinėlė (30%): 500 ml
    • Želatina: 2 nedideli pakeliai
    • Mini morengai: 10 vnt.
    • Braškių: 200 g
    • Papildomai: cukraus pagal skonį, mėlynių papuošimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grietinėlės paruošimas: želatiną ištirpinkite pagal pakuotės instrukcijas.
  2. 2. Atvėsintą želatiną supilkite į grietinėlę ir plakite, kol masė taps standi.
  3. 3. Saldinimas: jei pageidaujate saldesnio deserto, į grietinėlę įberkite šiek tiek cukraus. Atminkite, kad morengai jau yra saldūs, todėl cukraus kiekį reguliuokite pagal skonį.
  4. 4. Sluoksniavimas: į serviravimo taures arba dubenį dėkite sluoksnį plaktos grietinėlės, ant viršaus uždėkite sulaužytų morengų gabalėlius ir supjaustytas braškes.
  5. 5. Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, užbaigdami grietinėlės sluoksniu.
  6. 6. Patiekimas: desertą papuoškite šviežiomis mėlynėmis arba kitomis uogomis.
  7. 7. Patiekite iš karto, kad morengai išliktų traškūs.
  8. 8. Santrauka: Eton mess mousse – tai gaivus ir lengvai paruošiamas desertas, kuriame dera šviežių uogų gaivumas, traškių morengų tekstūra ir puri plakta grietinėlė. Šis klasikinis angliškas skanėstas puikiai tiks tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms. Eksperimentuokite su skirtingomis uogomis ir ingredientų sluoksniavimu, kad sukurtumėte savo tobulą Eton mess variaciją.
Kremas - "šlapia" bezė
(7)
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)