Lengvi ir švelnūs varškės zefyrai, kuriuos lengva padaryti namų sąlygomis

2019-12-14 Autorius Karolina Puodžiūtė

Lengvi ir švelnūs varškės zefyrai, kuriuos lengva padaryti namų sąlygomis
Tikriausiai ganėtinai sunku surasti tokį žmogų, kuriam nepatiktų zefyrai. O vyresnioji karta vis dar ir ilgesingai dūsauja: "Seniau tai būdavo zefyrai, o dabar tai gryna chemija". Ir iš dalies jie yra teisūs. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti švelniais varškės zefyrais, kuriuos ganėtinai lengva pagaminti namų sąlygomis. O dar jie visai nekaloringi, kas tikrai patiks visiems saldumynų mėgėjams, priverstiems skaičiuoti kiekvieną kaloriją.

Ingredientai

    • 9% varškės: 400 gramų
    • želatinos: 15 gramų
    • pieno: 120 mililitrų (pas mane 3,2%)
    • cukraus pudros: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilame pienu ir paliekame išbrinkti maždaug 10 minučių.
  2. 2. Tuomet varškę suplakame su cukraus pudra blenderyje iki vientisos masės.
  3. 3. Tada pridedame išbrinkusią želatiną ir suplakame dar kartą.
  4. 4. Masę perpilame į formą ir maždaug 2 valandoms padedame į šaldytuvą. Zefyrai paruošti. Pasilepinam!

Vanda Jakutaviciene

Naudingas
(76)
Reiks pabandyti, manau, kad skanu
Atsakyti

Nijole Demcenko

Naudingas
(9)
čia sūris saldus , o ne zefyrai

Danutė Danute

Naudingas
(47)
Išbandžiau bet limpa prie pirštų, atrodo tokia nesustingus🤔
Atsakyti

as

Naudingas
(9)
gal per mažai želatinos

Kristina

Naudingas
(2)
Aš kad neliptų kokoso drožlėse apvolioju

Angele

Naudingas
(1)
Ar išbrinkusią želatiną reikia pakaitinti ar ne
Atsakyti

Rami

Naudingas
(8)
Išbrinkusią želatiną visada reikia pakaitinti kol visiškai ištirps, tik neužvirti!

kristina

Naudingas
(11)
Reikia supjausčius gabalėlius apvolioti krakmolo ir cukraus pudros mišiniu ir tada nelips prie pirštų
Atsakyti

Laimužė

Naudingas
(1)
Įdomu ar nesutraukia pieno želatinas?Gaminau kadaise,bet sutraukė pieną.
Atsakyti

Odd

Naudingas
(0)
Pienas buvo nesviezias.

Laima

Naudingas
(2)
Skanu
Atsakyti

Kristina

Naudingas
(8)
Želatinos nereikia tirpinti? Pirmą kartą randu 🙃
Atsakyti

Aurelija

Naudingas
(2)
Jau senai netirpinu, nei žėlė darant, nei pyragus

Jūratė

Naudingas
(1)
O, tai želatinos ištirpinti nereikia?
Atsakyti

Aušra

Naudingas
(2)
Ar skaityt nemokat, pirmu sakiniu parašyta 😀

Aušrai

Naudingas
(1)
Mokame. Išbrinkinti ne tas pats, kas ištirpinti. 😉
Atsakyti

Rėnis

Naudingas
(0)
Reiks pasigaminti - vaikus pavaišinti
Atsakyti

Alita

Naudingas
(0)
Nuo kada zefyrai iš varškės gaminami?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Keto varškės apkepas
(8)