Varškės spurgos su maskarpone yra tikras virtuvės perliukas, kuris sujungia tradicinį skonį su šiuolaikiniais ingredientais. Šis desertas ypatingas tuo, kad maskarponės sūris suteikia spurgoms sodresnį skonį ir kreminę tekstūrą. Šios spurgos gaunasi ne tokios standžios kaip gaminamos vien iš varškės, bet tikrai vertos būti pagamintos bei suvalgytos. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, šventiniam stalui ar jaukiam šeimos vakarui prie arbatos puodelio. Tradicinis lietuviškas desertas su itališku prieskoniu tikrai paliks neišdildomą įspūdį jūsų svečiams ir artimiesiems.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite maskarponės sūrio, galite jį pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu, tik tuomet gali tekti įdėti daugiau miltų, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos.
- Varškę galima naudoti tiek sausą, tiek drėgną - jei naudosite drėgnesnę varškę, tiesiog pridėkite šiek tiek daugiau miltų.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu (tik reikės mažesnio kiekio).
- Kepimo miltelius galima pakeisti soda, sumaišyta su citrinos sultimis.
- Vanilinį cukrų galima pakeisti vanilės ekstraktu arba vanilės ankšties sėklomis.
- Įprastą kvietinių miltų dalį galima pakeisti speltų ar avižų miltais, kas suteiks spurgelėms kitokį aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Formuojant spurgas, svarbu šlapinti rankas vandeniu, taip tešla nelips prie pirštų ir bus lengviau suformuoti gražius rutuliukus.
- Aliejaus temperatūra turėtų būti apie 170-180°C - jei aliejus per karštas, spurgos iškeps iš išorės, bet liks žalios viduje, o jei per šaltas - sugeis per daug aliejaus ir bus sunkios. Geriausia patikrinti aliejaus temperatūrą įmetus mažą tešlos gabalėlį - jei jis iškyla į paviršių apsiputojęs, aliejus tinkamos temperatūros.
- Verdant spurgas, neperkraukite puodo - geriau kepkite mažesnėmis partijomis.
- Iškepusias spurgas būtinai nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Atsakinėjama į Komentarą