Sveikesnė kokosinių saldainių "Bounty" versija 🥥🍫

2025-04-17 Autorius oSkanu.lt

Sveikesnė kokosinių saldainių "Bounty" versija 🥥🍫
Sveikesni kokosiniai saldainiai "Bounty" - tai nuostabus naminis desertas, primenantis populiarųjį prekybos centrų šokoladinį batonėlį, tačiau pagamintas iš natūralesnių ingredientų. Šis gardus desertas suteikia galimybę mėgautis saldžiu skoniu be perdirbto cukraus pertekliaus. Kokosinė įdaro tekstūra derinyje su minkštomis datulėmis ir apgaubta šokolado sluoksniu sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri primins tropikų atostogas.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje šviežių datulių galima naudoti džiovintas datules (prieš tai jas pamirkius šiltame vandenyje 10-15 minučių).
  • Kokosų kremą galima pakeisti tirštesne kokosų pieno dalimi (atidarius skardinę ir palaikius šaldytuve, viršuje susiformuoja tiršta dalis).
  • Jei neturite kokosų drožlių, galite naudoti maltus kokosų miltus, tik tuomet įdėkite mažiau, nes jie sugeria daugiau drėgmės.
  • Šokoladą galima rinktis pagal savo skonį: pienišką, juodąjį (su skirtingu kakavos kiekiu), baltąjį ar net veganiškąjį šokoladą be pieno produktų.
  • Galima įmaišyti šiek tiek agavų ar klevų sirupo papildomam saldumo atspalviui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Datules rinkitės minkštas ir sultingas, taip bus lengviau jas apdoroti ir skanesnė bus galutinė tekstūra.
  • Kokosinis įdaras turėtų būti pakankamai tirštas, kad išlaikytų formą – jei per skystas, pridėkite daugiau kokosų drožlių.
  • Šokoladą tirpinkite vandens vonelėje, stebėdami, kad neperkaitintumėte – ideali temperatūra yra apie 45°C.
  • Prieš panardinant datules į šokoladą, jas galima trumpam padėti į šaldytuvą, kad įdaras sustingtų.
  • Šokoladu aplietus saldainius galima papuošti papildomomis kokosų drožlėmis, susmulkintais riešutais ar džiovintomis uogomis.
  • Norint tobulai lygaus šokolado sluoksnio, naudokite šokolado temperavimo techniką.

Ingredientai

    ~12-16 saldainių:
    • Datulės (šviežios): 200 g 
    • Kokosų kremas: 150 ml 
    • Kokosų drožlės: 150 g 
    • Šokoladas (pieniškas arba juodasis): 200 g 
    • Vanilės ekstraktas (neprivalomas): 1 arbatinis šaukštelis 
    • Druska: žiupsnelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiama datules - atsargiai perpjaunamos išilgai ir pašalinami kauliukai, stengiantis nepažeisti pačios datulės formos.
  2. 2. Tuomet sumaišomas kokosų kremas su kokosų drožlėmis, įberiamas žiupsnelis druskos ir įlašinami keli lašai vanilės ekstrakto norint praturtinti skonį.
  3. 3. Išmaišius kokosų masę, ji turi pasidaryti tiršta ir plastiška, tačiau ne per sausa - idealiai formuojama pirštais.
  4. 4. Toliau imama kiekviena datulė ir atsargiai pripildoma kokosų mase, uždarant ją taip, kad masė būtų visiškai uždengta datulės.
  5. 5. Paruoštos pripildytos datulės dedamos į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių, kad masa šiek tiek sustingtų.
  6. 6. Tuo tarpu vandens vonelėje ištirpinamas šokoladas - puodelis su šokoladu dedamas į didesnį indą su karštu vandeniu, nuolat maišant, kol šokoladas visiškai ištirps.
  7. 7. Atvėsinus šokoladą iki tinkamos temperatūros, kiekviena atvėsinta datulė imama šakute ar specialiu įrankiu ir apvoliojama ištirpintame šokolade.
  8. 8. Šokoladu aplieti saldainiai įdedami ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  9. 9. Užbaigti saldainiai neštini į balkoną žiemos metu arba dedami į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, kad šokoladas visiškai sustingtų.
  10. 10. Pateikiant saldainius, galima juos sudėti į gražų indą arba supakuoti į popierinius formelius kaip tikrus saldainius.
Sveikesnė kokosinių saldainių "Bounty" versija 🥥🍫
Sveikesnė kokosinių saldainių "Bounty" versija 🥥🍫
Sveikesnė kokosinių saldainių "Bounty" versija 🥥🍫