Tokias senovines namines varškės spurgas (kaip ji sakydavo spurgytes) dar mano močiutė kepdavo, kai aš pradėjau eiti į mokyklą... O gal ir dar seniau, tik aš jau gerai nepamenu tų dienų.. :) Dabar ir aš šitaip kepu ir niekada nenusiviliu! Pamėginkite ir Jūs. Tai laiko patikrintas receptas!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškę (9% riebumo) galite pakeisti liesesne (5%) arba riebesnė (15%) varške, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Taip pat galima naudoti naminę varškę, jei turite galimybę.
- Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų arba medų (3/4 nurodyto kiekio).
- Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilinį ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio) arba tikrą vanilės ankštį.
- Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba graikišku jogurtu, tačiau tai šiek tiek pakeis galutinį skonį.
- Vietoje acto galite naudoti citrinų sultis tokiu pačiu kiekiu.
- Kepimui tinka įvairūs augaliniai aliejai: saulėgrąžų, rapsų arba rafinuotas kokosų aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Varškę būtinai gerai sutrinkite arba permalkite, kad tešla būtų vientisa, be gumulėlių.
- Aliejus kepimui turi būti gerai įkaitęs, bet ne per karštas – idealiai apie 170-180°C. Patikrinkite įmesdami mažą tešlos gabaliuką – jis turėtų iškart pradėti šnypšti ir kilti į paviršių.
- Formuokite spurgas šlapiomis rankomis – taip tešla mažiau lips prie pirštų.
- Nekepkite per daug spurgų vienu metu, nes aliejaus temperatūra gali per daug nukristi.
- Iškepusias spurgas būtinai dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Miltinį cukrų geriausia barstyti ant dar šiltų, bet jau ne karštų spurgų.
- Jei mėgstate, galite cukrų sumaišyti su cinamonu santykiu 4:1.
Danutė
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Ona
Atsakyti