Rabarbarų ir braškių tiramisu su maskarponės sūriu

2023-07-30 Autorius oSkanu.lt

Rabarbarų ir braškių tiramisu su maskarponės sūriu
Turguje esančiame netoli mano namų dar radau turguje rabarbarų, tai ir nusprendžiau pagaminti štai tokį desertą, kuriam vis nebūdavo laiko sezono metu. Labai patiko visas maskarponės, braškių ir rabarbarų derinys. Desertai buvo tiesiog "nušluoti" nuo stalo. Vieningai su šeima sutarėm, kad rabarbarų sezonu šis saldumynas bus gaminamsas visada. Pamėginkite būtinai ir Jūs! :)

Ingredientai

    • rabarbarų: 8
    • braškių: 300 gramų
    • maskarponės sūrio: 500 gramų
    • kiaušinių: 4
    • vanilės ankščių: 1
    • cukraus: 5 valgomųjų šaukštų
    • amareto likerio: 1 valgomojo šaukšto
    • sausainių "lady fingers"

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus nulupkite ir supjaustykite maždaug 0,5 centimetro gabaliukais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų vandens ir vanilę (sėklytes išimkite).
  3. 3. Suberkite rabarbarus, pagal savo skonį pasaldinkite ir šiek tiek patroškinkite. Nepervirkite, reikia kad rabarbarai išlaikytų gabaliukų formą. Paskaninkite likeriu (galite ir geru brendžiu).
  4. 4. Sausainius supjaustykite gabaliukais (į 4 dalis kiekvieną) ir jais išklokite desertinių indelių dugną. Ant viršaus dėkite rabarbarų kompotą.
  5. 5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  6. 6. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į mascarponę.
  7. 7. Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į kremą.
  8. 8. Braškes supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, jei turimos braškės nepakankamai saldžios, pabarstykite jas cukrumi.
  9. 9. Kremą pilkite ant sausainėlių ir rabarbarų.
  10. 10. Ant viršaus dėkite sluoksnį braškių ir porai valandų pastatykite į šaldytuvą. Skanaukite!
  11. 11. Patarimas: Šį desertą drąsiai galite gaminti ir viename didžiuliame stiklo inde.
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau tiramisu receptų rasite: Tiramisu receptai.
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)
Besan ladu (laddu) - žirnių miltų saldumynas
(1)