Nerealiai gardūs apelsinų skonio pyragaičiai. Tik gal kitą kartą dėl savęs dėčiau šiek tiek mažiau cukraus, nes nesu tokių saldėsių mėgėja, tačiau visiems šeimoje jie itin patiko.
1. Tešla: Kiaušinius plakite su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės bei taps maždaug grietinės tirštumo. Per tris kartus atsargiai įmaišykite persijotus miltus. Maišykite, kad neliktų sausų miltų. Įmaišykite pieną bei aliejų.
2. Tuomet maždaug 20x26 centimetrų dydžio kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi. Supilkite tešlą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Po 15 minučių patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą palikite formoje visiškai atvėsti.
4. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpinkite ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsinkite. Į grietinėlę supilkite sultis ir želatiną, atsargiai išmaišykite. Pastatykite į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių, kol pradės stingti.
5. Po to biskvitą sulaistykite apelsinų sultimis, tada išmaišykite kremą ir užpilkite ant formoje esančio biskvito. Stingdykite šaldytuve maždaug 6-8 valandas. Supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais. Lepinkitės!
6. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.