Greitas jogurtinis desertas su želė ir šokoladu, a’la paukščių pienas

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Greitas jogurtinis desertas su želė ir šokoladu, a’la paukščių pienas
Paukščių pienas – tai desertas, kuris daugeliui primena vaikystės šventes ir šeimos susibūrimus. Nors tradiciškai paukščių pienas gaminamas iš kelių paprastų ingredientų, šiuolaikinėje virtuvėje atsiranda įvairių šio deserto variacijų, praturtintų skirtingais skoniais ir tekstūromis. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Skyr (islandiškas) jogurtas (200 g): galite pakeisti graikišku jogurtu arba natūraliu jogurtu be priedų.
  • Vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas (1 šaukštelis): vietoje jų galite naudoti migdolų ekstraktą arba citrinos žievelės tarkius, kad suteiktumėte kitokį skonį.
  • Bespalvė želė (35 g): galite naudoti agarą - augalinės kilmės želatinos alternatyvą, kuri suteiks desertui panašią tekstūrą. 
  • Juodasis šokoladas (5 kubeliai): galite pakeisti pienišku arba baltuoju šokoladu, priklausomai nuo jūsų skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Želatinos paruošimas: svarbu želatiną tinkamai išbrinkinti ir ištirpinti, kad desertas būtų vientisos tekstūros. Nepamirškite, kad želatina neturi užvirti, nes tai gali sumažinti jos stingimo savybes. 
  • Jogurto pasirinkimas: naudokite aukštos kokybės jogurtą be priedų, kad desertas būtų kuo natūralesnis ir skanesnis.
  • Šokolado tirpinimas: šokoladą tirpinkite ant silpnos ugnies arba garų vonelėje, kad jis nesudegtų ir išliktų vientisas.

Ingredientai

    • Skyr (islandiškas) jogurtas: 200 g
    • Vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas: 1 šaukštelis
    • Bespalvė želė: 35 g
    • Vanduo: 100 ml
    • Juodasis šokoladas: 5 kubeliai
    • Pienas: šiek tiek (šokoladui tirpinti) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Želatinos paruošimas: užpilkite želatiną 100 ml verdančio vandens ir maišykite, kol visiškai ištirps.
  2. 2. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  3. 3. Jogurto paruošimas: sumaišykite skyr (islandišką) jogurtą su vaniliniu cukrumi arba vanilės ekstraktu, kol masė taps vienalytė.
  4. 4. Masės sujungimas: į jogurto ir vanilės mišinį lėtai supilkite atvėsusią želatiną, nuolat maišydami, kad neliktų gumulėlių.
  5. 5. Šaldymas: paruoštą masę supilkite į norimą formą arba indelius ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad desertas sustingtų.
  6. 6. Šokolado glajus: prieš patiekiant, ištirpinkite juodąjį šokoladą su trupučiu pieno ant silpnos ugnies arba garų vonelėje, nuolat maišydami, kol gausite vientisą masę.
  7. 7. Patiekimas: sustingusį desertą išimkite iš šaldytuvo, užpilkite šokolado glajumi ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
  8. 8. Patiekite šaltą.
Greitas jogurtinis desertas su želė ir šokoladu, a’la paukščių pienas
Karštas šokoladas ir viskas ką apie jį norėjote sužinoti + geriausi receptai
(2)