Skaniausios prancūziškos kanelės pagal Beatą

2025-04-09 Autorius oSkanu.lt

Skaniausios prancūziškos kanelės pagal Beatą
Namie kepimo forma kanelėms turiu jau senokai, bet vis neprisiverčiau jų išmokti gaminti labai skaniai. Bet pagaliau pasiryžau... išbandžiau keletą receptu. Ir pagaminus pagal šį - 48 mažytės kanelės dingo akimirksniu. Dabar tik girdžiu klausimus "kada bus vėl iškepta". Šis kanelių receptas ganėtinai paprastas, tik laikui imlus. Rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprasto balto cukraus galite naudoti rudą cukrų arba klevų sirupą, tačiau tuomet kanelės turės kitokį skonį.
  • Vietoje romo galima naudoti konjaką, brendį arba kitus likerius su vanilinėmis natomis.
  • Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti natūralios vanilės ekstraktą (1 arbatinis šaukštelis) arba vanilės ankštį.
  • Vietoje kiaušinių trynių galima naudoti paruoštą kiaušinio miltelių mišinį, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis.
  • Pieną galite pakeisti augaliniu pienu (migdolų, kokosų), tačiau tai įtakos galutinį skonį ir tekstūrą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Svarbiausia kanelių paruošime – tešlos brandinimas šaldytuve bent 24 valandas, tai suteikia desertui ypatingą skonį ir tekstūrą.
  • Formelės turi būti labai gerai išteptos lydytu sviestu ir apibarstytus cukrumi, tai padės suformuoti karamelizuotą išorę.
  • Kepimo temperatūros keitimas yra esminis – aukšta temperatūra iš pradžių padeda suformuoti traškią išorę, o žemesnė temperatūra tolimesniam kepimui užtikrina, kad vidus būtų minkštas ir drėgnas.
  • Kanelės geriausiai skanauja visiškai atvėsusios, todėl neskubėkite jų išimti iš formų.
  • Nepripildykite formelių iki viršaus, nes kepimo metu tešla išsiplės.

Ingredientai

    • miltai: 100 gramų
    • cukraus pudra: 130 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • sviestas: 30 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušinių: 1 (+ 3 trynių)
    • romas: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 450 mililitrų
    Formos paruošimui:
    • lydytas sviestas
    • maltas rudas cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
  2. 2. Tuomet į dubenį suberkite miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską, išmaišykite. Supilkite lydytą sviestą bei romą, išmaišykite.
  3. 3. Tada į masę įmuškite vieną visą kiaušinį ir tris trynius. Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. 4. Po to pieną užkaitinkite ir plona srovele, maišydamos supilkite į paruoštą masę.
  5. 5. Gausite skystą vienalytę tešlą. Ją atvėsinkite kambario temperatūroje, dubenį uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą parai.
  6. 6. Prieš kepdamos kanelių formą sutepkite lydytu sviestu, apibarstykite maltu cukrumi. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite tešlą (neužpildykite formelių pilnai, truputį palikite laisvumo, kitaip kanelės išlips iš formelių).
  7. 7. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių.
  8. 8. Iškeptas gerai atvėsinkite. Lepinkitės!
Skaniausios prancūziškos kanelės pagal Beatą
Skaniausios prancūziškos kanelės pagal Beatą

Inga

Naudingas
(0)
Bet su 450 mililitrų pienu, gaunasi jau nebe skysta tešla.....o kaip vanduo🤔. Ar tai teisinga?
Atsakyti

Vilmantė

Naudingas
(1)
Sveiki. Taip, tešlą ir turi būti kaip vanduo. 😊

Atsakinėjama į Komentarą